NRK Meny
Normal

Tillitsvalgt dømt for underslag i håndballklubb

En tidligere tillitsvalgt i IL Drammen Bul er dømt for økonomisk underslag i klubben. Styret i håndballklubben valgte å gå til politiet da forholdet ble oppdaget.

Tilltsvalgte tok penger fra håndballklubb

Tillitsvalgt tok penger fra håndballklubben Drammen BUL. Nå er hun dømt for underslag og bedrageri.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det kjennes godt å bli tatt alvorlig når vi velger å anmelde en person vi kjenner så godt, sier klubbleder Sissel Olsen.

I fjor høst valgte klubbstyret å politianmelde en tidligere tillitsvalgt, men tette relasjoner mellom de involverte partene gjorde at klubben måtte ta en ekstra runde på om de ville gå til politianmeldelse av forholdet eller ikke.

Les også: – Opplever det som en kriminell handling

– Man vil jo tro det beste om hverandre til det motsatt er bevist. Men når det gikk opp for oss at det faktisk dreide seg om et underslag så hadde vi ikke noe annet valg.

Sissel Olsen, IL Drammen Bul

Sissel Olsen, styreleder i Drammen BUL.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Hvorfor mener dere at det er viktig å anmelde denne type saker?

– Det er viktig fordi ingen skal kunne slippe unna med en kriminell handling. Og det var viktig å vise overfor andre idrettslag at det nytter å anmelde slike forhold dersom de oppdages.

Hun sier klubben hadde dokumentasjon på underslaget og forsøk på bedrageri, derfor var ikke styret redd for å gå til politiet med saken.

Les også: Er det så farlig å ta en tier fra vaffelsalget?

Innrømmet i politiavhør

Den tillitsvalgt innrømmet forholdet i politiavhør og har fått en tilståelsesdom på 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på 2 år, forteller politiadvokat Birgit Austad.

– Det vil si at saken kunne gå for tingretten uten å legge frem bevisene fordi vedkommende tilstod forholdet på stedet. Og derfor ble det gitt noe rabatt for dette.

Politiadvokat Birgit Austad

Politiadvokat Birgit Austad i Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

I tillegg må vedkommende betale en bot på 10 tusen kroner og en erstatning til håndballklubben på vel 30.000 kroner.

Retten har også lagt vekt på at forholdet har gått ut over et idrettslag og rammet spesielt barn og unge. Derfor mener politiadvokaten at det er riktig å reagere så sterkt som retten gjør i denne saken.

– Man skal reagere strengt, selv om beløpet var forholdsvis lavt som det var her. Det er betinget fengselsstraff som gjelder uansett om det gjelder trygdesvindel eller underslag i denne størrelsesordenen.

Les også: - Sosial kontroll hindrer underslag

Viktig for klubben


At klubben er tilkjent en erstatning lik beløpet som ble underslått betyr mye, forteller klubbleder Sissel Olsen.

– Det betyr at vi kan si til foreldrene til barna i klubben at nå har vi ordnet opp. Og det betyr at vi ikke behøver å spare inn så mye som vi har måttet gjøre uten pengene.