NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel for drapsforsøk

En 32-åring er dømt til fengsel i 5,5 år, etter at han angrep en kollega med saks på et julebord i 2013.

Mann ble angrepet på julebord ved Hurdalsjøen

Det var her på Hurdalsjøen hotell og konferansesenter 25-åringen ble angrepet med saks.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det var i desember 2013 en drammensmann (25) ble angrepet med saks på et julebord i Hurdal. 25-åringen skal ha blitt stukket flere ganger i ryggen, i høyre skulder, i brystet, nedre del av halsen og i nakken.

Fornærmede ble kjørt til Sykehuset i Akershus med det som ble omtalt som alvorlige skader. Han ble skrevet ut fra sykehuset dagen etter, men var sykemeldt i flere måneder etter episoden.

En 32 år gammel mann ble i januar 2015 tiltalt for drapsforsøk etter episoden. De to var kolleger. Saken ble behandlet i Øvre Romerike tingrett i slutten av mai.

Dømt til fengsel

Nå er 32-åringen dømt til fengsel i fem år og seks måneder. Han er også dømt til å betale 5.181 kroner i erstatning til fornærmede og en oppreisning på 125.000 kroner.

– Min klient er kjent med dommen, men utover det har vi ingen kommentarer, sier 32-åringens advokat Jørund Lægland.

Erkjente selve handlingen

32-åringen skal i retten ha erkjent at han stakk fornærmede med en saks, men ikke at det ble gjort med den hensikt at han ønsket å drepe fornærmede.

I forkant av hendelsen skal de to ha drukket betydelige mengder alkohol, og begge var svært beruset. Begge hevdet i retten at de husket bare bruddstykker av det som hadde skjedd, og det er usikkert hva som var foranledningen til en slåsskamp mellom de to noe tidligere på kvelden. 25-åringen skal blant annet ha slått til mannen som nå er dømt med knyttet neve to-tre ganger.

Ifølge dommen lider 32-åringen av posttraumatisk stresslidelse. Retten ser positivt på at han i ettertid har søkt hjelp, at han har sluttet å drikke alkohol, og at han angrer på det som skjedde. Likevel har retten valgt å ikke vektlegge dette i dommen, siden de mener saken er så alvorlig.

Uvisst om 32-åringen vil anke

Dommen omfatter også flere mindre punkter. 32-åringen skal blant annet ha sparket mot hodet på en annen mann som var på julebordet, og han skal ha kastet ølglass mot politiet da de kom til Hurdalsjøen.

Den dømtes advokat, Jørund Lægland, har så langt ikke snakket med sin klient om de skal anke dommen.