NRK Meny
Normal

BMW varslet om utforkjøring

Da en BMW kjørte ut på et jorde i Øvre Eiker, varslet bilen selv nødetatene.

Laster kart, vennligst vent...

Det har vært en utforkjøring på et jorde ved Ormåsen i Øvre Eiker. Ulykken skjedde i Jungerveien i 07.45-tiden.

– Føreren av bilen virket ruset, men uskadet. Han blir nå tatt hånd om av helsepersonell, sier Rune Hunshamar, operasjonsleder i politiet.

– Veldig sjelden vi blir varsla på denne måten

Operasjonsleder Svein Erik Gevelt forteller at det var en alarmsentral for BMW i Tyskland som var først ute med å melde fra til politiet om hendelsen.

– Når en slik alarm utløses prøver alarmsentralen å få kontakt med føreren i bilen, men når de ikke får kontakt ringer de oss i politiet og gir oss en GPS-lokasjon på hvor bilen befinner seg, forklarer Gevelt.

– Hva synes politiet om en slik varsling?

– Vi synes det er en fantastisk løsning. Dersom det skulle skje noe på en tid av døgnet hvor det ikke er så mange i nærheten til å varsle er det en trygghet å ha en slik funksjon i bilen.

Han forteller at det er veldig sjeldent politiet blir varslet av slike sentraler, men at de i dette tilfellet var veldig raskt ute med å varsle om utforkjøringen.

Standard for BMW

En BMW-forhandler i Drammen NRK har snakket med forklarer at denne nødtjenesten er standard i alle BMW-biler i Norge.

– Kundene våre opplever det som en kjempetrygghet, sier han.

Alarmen går når aigbagen utløses, men det finnes også en SOS-knapp i taket på bilen man kan bruke dersom man har behov for hjelp.

Funnet narkotika

Operasjonslederen sier også at det har blitt funnet mindre mengder narkotika i bilen, og førerkortet til mannen er beslaglagt.

Brannvesenet sikrer bilen og tar strømmen på den for å hindre brann. Bilberging er bestilt.