NRK Meny
Normal

Viltkamera fanget tyvene

Tre menn er pågrepet på Nesbyen for et innbruddstyveri i Skien tirsdag formiddag.

Viltkamera fanget tyver

Bildene fra et viltkamera hjalp politiet med å pågripe innbruddstyvene på Nesbyen.

Foto: PRIVAT

De tre mennene av østeuropeisk opprinnelse, ble i går kveld pågrepet i forbindelse med et innbrudd i Nes i Hallingdal, skriver Varden.

Rundt klokken 16 i går ettermiddag, ble innbruddstyvene overrasket av at eieren kom hjem. Da kjørte de videre til sentrum på Nesbyen, hvor de ble pågrepet av politiet, opplyser operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Aadne Røilid til avisa.

Mennene i 20-årene, vil i dag bli avhørt av politiet i Buskerud før de blir videreført til Telemark som også ønsker å avhøre innbruddstyvene.

Fotografert av viltkamera

Mennene ble fanget av et viltkamera mens de var i aksjon ved en bolig i Skien tirsdag.

Soverommet til familien Alme

Slik så det ut på soverommet til familien Alme etter at innbruddstyvene hadde endevendt huset.

Foto: PRIVAT

Dermed har politiet identifisert mennene, og knyttet dem til innbruddet på Nesbyen.
Operasjonsleder i Nordre Buskerud, Håvard Gåsbakk, sier de har fått god hjelp av publikum som meldte ifra til politiet da innbruddstyvene kjørte i full fart fra boligen.

Bildene hjalp politiet

Da Simon Alme kom hjem til huset sitt i Skien tirsdag, var det endevendt fra kjeller til loft. Uheldigvis for innbruddstyvene hadde familien montert et viltkamera i innkjørselen tolv timer før, som tyvene åpenbart ikke la merke til.

Viltkamera tok bilde av innbruddstyver
Foto: PRIVAT

– Det hender vi gjør det når vi reiser bort. Jeg er glad for at bildene har hjulpet politiet med å pågripe innbruddstyvene, sier Simon.

Viltkameraet viser bilder av tre unge menn, fullt gjenkjennelige. To menn i grå joggedresser løper ut og inn av huset, mens sjåføren står ved bilen og passer på. Mennene har hansker, men det er ikke mulig å se at de bærer noe ut av huset.

Ute etter kontanter

Mennene er nå satt i varetekt og siktes blant annet for innbruddstyveriene i Skien Telemark og Nes i Hallingdal.

Politiet vil nå vil undersøke informasjonen opp mot andre innbrudd for å se om det er noen sammenheng. De tror innbruddet er utført av omreisende kriminelle, som målrettet har lett etter kontanter, skriver Varden.