NRK Meny
Normal

– Timingen er perfekt

I dag ble det klart at Tor Ole Skullerud blir ny Strømsgodset-trener. NRKs fotballekspert Tom Nordlie er ikke overrasket.

Tom Nordlie

IKKE OVERRASKET: NRKs fotballekspert er ikke overrasket over trenervalget til Strømsgodset.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Skullerud tar over etter Bjørn Petter Ingebretsen, som er sykemeldt ut året.

Den tidligere Molde-treneren har allerede ledet sin første trening på Marienlyst stadion, og forteller at han ble veldig glad da Godsets sportssjef Jostein Flo slo på tråden.

Tor Ole Skullerud

GLAD: Tor Ole Skullerud ble glad da han fikk tilbud om å ta over trenerjobben i Strømsgodset.

Foto: Roger Lien / NRK

– Jeg tenkte at dette er et veldig spennende prosjekt, og jeg har alltid hatt respekt for Strømsgodset som klubb, så for meg er dette en stor ære, sier Skullerud.

Han forteller at fokuset fremover vil bli å avslutte 2016-sesongen på en god måte. Første utfordring blir Sogndal på bortebane til helga. Han innrømmer at det er mye som må på plass på kort tid og at laget må heve seg et lite hakk for å vinne kamper.

– Timingen kunne ikke vært bedre

Tom Nordlie, fotballekspert i NRK, er ikke overrasket over at det er Tor Ole Skullerud som tar over i Strømsgodset.

Han mener laget har gjort en svak sesong, og at timingen for overtakelse ikke kunne passet bedre for Skullerud sin del.

– Det blir spennende å se om han tar noen grep umiddelbart. Det er bra at han kommer inn i laget med en gang og kan skape litt optimisme inn mot semifinalen i neste uke, sier Nordlie.

Da møter Strømsgodset 1. divisjonslaget Kongsvinger på hjemmebane i semifinalen i cupen. NRKs fotballekspert tviler på at den tidligere Molde-treneren vil gjøre noen store endringer før den tid.

– Jeg tror han er opptatt av å bevare den grunnmuren som er i Strømsgodset og finne tilbake til identiteten som stod sterkt blant annet når Ronny Deila ledet laget, sier han.

Spillerne er fornøyde

Også spillerne virker fornøyde og lite overrasket over den nye treneren som er på plass.

– Jeg tror det blir spennende. Han har en veldig lik filosofi som det vi er vant med fra før her i klubben, sier Marcus Pedersen som spilte for Skullerud på U21- landslaget tidligere.

Også Godsets kaptein, Lars Christopher Vilsvik, er fornøyd.

– Det lå vel litt i kortene og det er ikke noe stor overraskelse. Skullerud virker som en rolig trener som er opptatt av menneskene rundt seg. Det er alltid spennende med ny trener, selv om det er trist at Bjørn Petter måtte gi seg, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..