– Livet har andre verdier enn resultater og penger

Telenor-sjefen er mannen bak luke nummer 4.

Sigve Brekke julekalender

Sigve Brekke har hatt et krevende år med å håndtere Vimpelcom-saken. Telenor-sjefen fra Uvdal takker menneskene rundt seg for å støtte ham når det har blåst som verst.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det er faktisk hvordan den digitale utviklingen i verden påvirker absolutt alle og hvor fort det går. Da tenker jeg på hvordan folk kjøper mat på en annen måte, bestiller hotell på en annen måte, bestiller taxi på en annen måte. Hele samfunnet har blitt globalisert gjennom nye løsninger, uten at folk henger helt med i svingene. Hastigheten i det er overraskende og treffer en bedrift som Telenor midt i mageregionen.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Det er faktisk at når det blåser som verst, og det har blåst noen kuler for meg, at folk da minner meg på at livet har andre verdier enn resultater og penger og det som måtte stå i avisen. Det er noe jeg setter veldig pris på. Det blåser å sitte ansvarlig i en stor bedrift som Telenor. Vi har hatt masse saker, som VimpelCom.

Hvordan feirer du jul?

Da skal jeg til Uvdal. Jeg har invitert meg selv til gården der jeg vokste opp, og som broren min nå driver. Det ser jeg fram til. De siste 18 årene som jeg har bodd i utlandet, da har det vært mange juler som har blitt feiret under palmesus og lite snø.

Hva skal du lese i jula?

Jeg har faktisk tenkt å lese en bok som heter «Exponential Organizations». Det går på hvordan du skal organisere deg i bedrifter for å tiltrekke deg de nye talentene og jobbe på andre måter for å henge med i svingene.

Hele samfunnet har blitt globalisert gjennom nye løsninger, uten at folk henger helt med i svingene

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg vil ikke kommentere direkte på Trump eller andre lands politikere. Men jeg har generelt tro på åpenhet i verden. Jeg tror på global samhandling, og at mennesker møter hverandre på tvers av landegrenser. Det tror jeg faktisk gjør verden et bedre sted å være. Jeg har også tro på det med respekt for hverandre, respekt for mennesker og respekt for kulturer. Det er de tingene politikere bør fokusere på og som er et generelt råd jeg har til både Trump og andre.

Helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Jeg har mer enn nok med Telenor, så jeg fokuserer på det. Så får statsministeren fokusere på det hun gjør.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 5 i julekalenderen?

Fra Hønefoss. Blogger og har jobbet som modell. Ble som 14-åring tidenes yngste foreleser på høyskolen i Lillehammer.