– Vi må være forberedt på «trøkket»

MIF-trener Vegard Hansens siste tanker før avspark på Brann stadion. Følg kampen direkte her fra kl. 19.00.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Vegard Hansen er fornøyd med årets sesong, men vil gjerne krone den med opprykk til eliteserien.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå er forberedelsene ferdig. Vi er ikke noe spesielt nervøse eller noe, men vi gleder oss og har veldige forventninger til kvelden og oppgjøret. At lille Mjøndalen får oppleve dette er helt fantastisk, sier Vegard Hansen til NRK.no.

HØR KAMPEN DIREKTE: På P1 Buskerud fra kl. 19.00

Han har akkurat jogget seg en tur i regnværet i Bergen. På tv-skjermen på hotellrommet vises bildene fra årets cupfinale. Men det er en helt annen kamp som ruller rundt i hodet til MIF-treneren.

– Det er utrolig mange mjøndølinger her. Jeg håper vi kan glede dem i kveld.

Billige flybilletter

Mot normalt reiste laget fra Nedre Eiker til Bergen allerede lørdag. Man skulle kanskje tro det var for å forberede seg i ro og fred, men forskjellene mellom Mjøndalen og Brann blir enda mer tydelige når vi får vite årsaken.

– Det kommer av at flyreisene var billigere på lørdager, ler Hansen og legger til:
Da ble det like billig å fly en dag før og overnatte, og da ville spillerne det. Det er en fin by, vi har kost oss med god mat og fått ladet opp i ro og fred.

Brann - Mjøndalen

Slik så det ut da Mjøndalen kunne ferie med supporterne etter å ha slått Brann ut av cupen i 2013.

Foto: Christine Kongsvik

Har gjort det før

Og Mjøndalen er et aldri så lite mareritt for bergenserne. Sist gang Brann rykket ned, så var det Mjøndalen som slo dem i siste serierunde. Og i fjor vant MIF i cupkampen på Brann Stadion. Det er den kampen Hansen vil gjenskape.

– Vi må forsvare oss kompakt, tett og aggressivt, og så må vi ha et angrep som er en trussel for Brann. Vi er nødt til å skape noe, sier Hansen.

Han legger vekt på at det er viktig å stå imot det første kvarteret, der er han overbevist om at eliteseriemotstanderen kommer til å kjøre på. Men Hansen er ikke like overbevist om at Brann er så mye bedre enn Mjøndalen.

– Vi får se hvor gode dem er. Vi kommer til å teste ut hva som bor i dem, viser det seg at de er sterkere enn oss, så må vi forsvare oss og angripe med kvalitet.

– Hva skal til for at du reiser herfra fornøyd?

– Uavgjort eller bedre er selvfølgelig veldig bra. Men det kan hende at det er akseptabelt med et knepent tap også, særlig hvis vi scorer et mål. Men det er ikke fokus for oss akkurat nå.

Presset ligger på Brann

Mjøndalen

Brann-trener Rikard Norling var på plass på Mjøndalen stadion da MIF slo ut Bærum.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Foran et samlet pressekorps humret Brann-trener Rikard Norling da han uttalte at alt presset i kampen ligger på Mjøndalen. Hansen humrer like mye når han gir svar på tiltale.

– Det regner jeg med var en fleip. Det er ikke noe press på oss, sier Hansen før han litt mer alvorlig legger til:

– Det er ikke det at vi ikke har noe å tape, for det har vi. Jeg føler at vi nå er så nære å rykke opp, at vi har det å tape. Men vi har hatt en god sesong uansett. Brann har hatt en dårlig sesong. En katastrofal sesong hvis de rykker ned. Så det sier seg selv at alt presset er på dem, og det vil bli forsterket av 18 000 på tribunen.

Og uansett hvordan det går i de to kampene mot Brann, så er Hansen svært glad for at hele klubben får denne opplevelsen.

– Dette er fantastisk for hele klubben. For spillerne er dette erfaringsmessig uvurderlig. Å spille her foran 18 000 mennesker, høstkamp, flomlys og tung gressmatte. Det er det veldig får av dem som har gjort før, sier han og legger til:

– I tillegg er det noe for hele klubben, og alle supporterne. Det gjør noe med et helt sted, avslutter Hansen.