Forventer fullstendig kaos i Oslo-trafikken

Norges Lastebileierforbund mener lastebiler må få kjøre i kollektivfeltet gjennom Oslo mens Oslofjordtunnelen er stengt.

Kø på E18 ved Lysaker

Norges Lastebileierforbund er ikke fornøyd med at Oslofjordtunnelen stenges for tunge kjøretøy frem til slutten av oktober.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Onsdag ble det kjent at tunnelen vil være stengt for kjøretøy over 7,5 tonn til slutten av oktober. Fartsgrensen i tunnelen er i dag 80 kilometer i timen, og den vil trolig senkes til 70.

Nå ønsker Norges Lastebileierforbund at lastebilene skal få kjøre i kolektivfeltet så lenge tunnelen er stengt. Dette har de nå sendt brev om til samferdselsministeren.

Når denne perioden ble så lang, en og en halv måned lenger enn det vi først fikk signaler om, synes vi at kollektivfeltet må åpnes. Vi mener det bør åpnes vestfra inn mot Oslo og Mosseveien, for lastebilene over 7,5 tonn som nå er utelukket fra Oslofjordtunnelen, sier administrerende direktør, Olav Slaatsveen til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brann i Oslofjordtunnelen

Det var svært dramatisk da et vogntog tok fyr og begynte å brenne inne i Oslofjordtunnelen 23.juni i år.

Foto: Edgar Dehli / Scanpix

Fullt kaos

En trailer tok fyr inne i tunnelen 23. juni, og tunnelen ble stengt for all trafikk i to uker mens tunnelen ble reparert.

Slaatsveen sier den forlengede stengingen av tunnelen kom ubeleilig. De har også bedt om at den femte fergen i sambandet Moss/Horten opprettholdes så lenge tunnelen er stengt. Fergen var planlagt tatt ut av drift førstkommende mandag.

– Å stenge tunnelen frem til slutten av oktober er alt for lenge.

På en vanlig virkedag er det 1100 kjøretøy som kjører gjennom Oslofjordtunnelen. Slaatsveen ser for seg et heftig scenario når trafikken inn mot Oslo øker kraftig som følge av stengningen.

Hvis vi skal utvide den vanlige trafikken ser vi for oss fullt kaos utover høsten når juletrafikken starter, sier han.

– Bør åpne kollektivfeltet

Slaatsveen mener at en åpning av kollektivfeltet kan bedre trafikksituasjonen.

– Det er veldig mye godstrafikk i denne perioden, og vi mener at det er mye ledig kapasitet i kollektivfeltet. Åpner vi dette for lastebiler vil trafikken flyte mye bedre, sier han.