Hopp til innhold

50 koronadødsfall i Norge

50 personer har dødd som følge av koronaviruset i Norge. Torsdag har det blitt meldt om seks dødsfall ved ulike sykehus og sykehjem i Oslo og Viken.

Strømsø bo- og servicesenter

I alt har nå 50 personer dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset i Norge.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Totalt 50 personer har dødd av koronaviruset i Norge, melder VG.

Torsdag har det blitt meldt om seks nye dødsfall ved ulike sykehus og sykehjem i Oslo og Viken.

En mann i 70-årene døde onsdag etter å ha ligget på isolatavdeling i Drammen. Drammen kommune skriver i en pressemelding at mannen hadde underliggende sykdommer.

– Vi har dessverre fått den triste beskjeden om et nytt dødsfall blant dem som har fått påvist koronasmitte. Jeg kondolerer til de pårørende for å ha mistet et kjært familiemedlem, sier ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg.

Flere dødsfall i Oslo og Viken

Oslo universitetssykehus har offentliggjort at en pasient døde ved sykehuset torsdag etter å ha blitt smittet med koronaviruset.

Dette er det sjuende dødsfallet relatert til pandemien ved sykehuset, skriver de på Twitter.

En eldre person er død på Bærum sykehus etter å ha vært smittet av koronaviruset. Det opplyser Bærum kommune. Dette er det fjerde dødsfallet i kommunen som følge av koronaviruset.

– Det har vært nok et dødsfall på grunn av korona i Bærum. Den avdøde er en eldre person som var innlagt på Bærum sykehus, opplyser kommuneoverlege Frantz L. Nilsen i en pressemelding.

Bærum sykehus

Bærum sykehus er blant sykehusene i Viken og Oslo som har registrert dødsfall torsdag.

Foto: Anders Fehn / NRK

Også ved Akershus universitetssykehus har en person mistet livet av koronavirus. Det bekrefter pressevakt ved sykehuset overfor NRK.

Pasienten er den fjerde som har mistet livet av koronavirus ved sykehuset.

Torsdag kveld kom meldingen om to nye koronadødsfall ved to sykehjem i Oslo. Det bekrefter direktør for samfunnskontakt Henrik Meyvold ved Sykehjemsetaten til VG.

Andre dødsfallet i Drammen

Det er nå registrert totalt to dødsfall og 112 smittetilfeller i Drammen. Ni personer er smittet siste døgn, av disse har det for fire av dem så langt ikke vært mulig å fastslå en sikker smittevei.

Monica Myrvold Berg

Monica Myrvold Berg er ordfører i Drammen kommune.

Foto: Azad Razaei / NRK

– Dette er nok et bevis på hvor alvorlig koronaviruset er, spesielt for alle som er i risikogrupper som følge av blant annet alder og andre sykdommer, sier Myrvold Berg og legger til:

– Tiltakene som er iverksatt, er innført nettopp fordi vi sammen skal prøve å skjerme alle i utsatte grupper. Men likevel ser vi altså, både i Drammen og andre steder, at det dessverre er noen som går bort på grunn av viruset, sier Myrvold Berg.

En av de nye smittede er innlagt på sykehus.