NRK Meny
Normal

OFO varmet London

- Imponerende og ekstremt bra, mener Londonkritikerne etter Oslofilharmoniens konsert i Royal Albert Hall.

Jukka-Pekka Saraste
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Lovordene hagler fra Londonavisenes kresne kritikere etter Oslo Filharmoniske Orkesters konsert i Royal Albert Hall lørdag kveld.

Sammen med sjefdirigent Jukka-Pekka Saraste spilte orkesteret på BBCs store klassiske musikkfestival The Proms for 6000 tilhørere. Festivalen arrangerer i løpet av sommerhalvåret 76 promenadekonserter med verdens ledende orkestre, og regnes som en særdeles viktig arena for å få vist seg fram.

HØR: Oslofilharmonien på The Proms

Jukka-Pekka Saraste og Oslo Filharmoniske Orkester bød London-publikummet på musikk av Magnus Lindberg, Jean Sibelius og Sergei Rachmaninov.

- Eksepsjonellt bra

OFO i Royal Albert Hall

Oslo Filharmoniske Orkester under prøvene til lørdagens konsert i Royal Albert Hall

Foto: Ragnhild Veire / NRK

Avisa The Independents anmelder Anette Moreau henter fram superlativene, og sier til NRK at hun mener konserten var eksepsjonellt bra, og at ikke minst strykerne var sensasjonelle.

- Jeg er imponert over klangen, og mener Oslo Filharmonien er et ekstremt bra orkester. Og Saraste har et fantastisk øre - han gir musikerne selvtillit. Jeg hører mange ulike orkestre som kommer til The Proms, og Oslofilharmonien er et av de virkelig gode, sier hun.

Stor forbedring

Også Sunday Telegraphs kritiker John Allison likte konserten veldig godt.

- Jeg hørte Oslofilharmonien for tre år siden med Andrè Previn - den gang hørtes de nærmest demoraliserte og kjedelige ut. Dette var mye mer spennende, orkesteret var på alerten og klang flott i et krevende program, sier Allison til NRK.

Fire av fem stjerner

Avisa The Guardian gir Oslo Filharmoniske Orkester fire av fem mulige stjerner, og skriver at konserten var levende og godt gjennomført, med dynamiske detaljer omsorgsfullt ivaretatt. Samtidig, skriver avisa, kunne tolkningene fått litt mer rom rundt noen av ideene. Les hele The Guardian s anmeldelse her.

Varmende stemning

Også The Times gir konserten fire av fem stjerner, og skriver at det var en varm atmosfære i Royal Albert Hall denne kvelden. Anmelder Hilary Finch fremhever den skinnende strykerklangen og Jukka- Pekka Sarastes sikre, detaljrike og myndige dirigering. The Times

Les også:

OFO i toppslag

Stjernespekket på Hovedscenen

Hør også:

Oslofilharmonien åpner høstsesongen