Hopp til innhold

Grieg Trio hopper bredt

- Vi vil ha full bredde på hver konsert, sier Grieg Trio. For femte gang leder de Stavanger Internasjonale Kammemusikkfestival.

Grieg Trio
Foto: Sissel Flo Nilsen

- Noe nytt, noe gammelt og noe velkjent. Konserter skal ha musikalske motpoler, og publikum skal oppleve bredden enten de kommer på mange konserter eller bare en, proklamerer Grieg Trio.

Siden 2004 har fiolinist Sølve Sigerland, cellist Ellen Margrete Flesjø og pianist Vebjørn Anvik vært kunstnerisk ansvarlige for Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival, og på festivalene spiller de både sammen og hver for seg.

- Dagene er lange - selv om vi ikke har så mye av det praktiske arbeidet. Vi balanserer spillingen opp mot andre forpliktelser, og det å spille i Grieg Trio er jo veldig oss. Og så er det gøy å spille med andre også, smiler de.

Demokratisk

Selve programsettingen foregår som et teamarbeid, og er det aller morsomste ved å ha festival, forteller Vebjørn Anvik. Selv om man ikke alltid får det akkurat som man vil.

- Vi ønsker oss bestemte verk, og kontakter artister for å få dem til å spille det vi vil - men her er vi jo ved kjernen i det å sette sammen en festival. Vi må være villig til å gå tilbake å se på ting på nytt, og vurdere litt fram og tilbake. Men de aller fleste musikere er jo tilsnakkendes, og ofte vil de gjøre det vi ønsker at de skal også, mener de.

- Asheim overrasker

Grieg Trio ved Sølve Sigerland og Ellen Margrethe Flesjø
Foto: Nicolaj Lund

Som festival-komponist har de i år valgt Stavanger-boeren Nils Henrik Asheim. Asheim er sterkt til stede både som utøver og komponist, med flere bestillingsverk i løpet av festivalen.

- En veldig interessant komponist - en allsidig mann som jobber innen mange stiluttrykk. Asheim overrasker og er en spennende komponist å ha med, mener trioen.

Oversikt over NRK P2s sendinger fra Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival finner du her:

Kammerfest på P2

HØR: Grieg Trio spiller live i Musikkredaksjonen

Les også:

- Et privilegium å spille sammen i 20 år, mener Grieg Trio

Grieg TRio i Ålesund