Morgenandakten mandag 17. juni

Er jeg elsket av Gud?

Petter Normann Dille
Foto: Jørgen Nordby

Paulus' 1. brev til korinterne, 13

Jeg er storforbruker av sosiale medier. Det gjør at jeg stadig kommer i snakk med folk jeg ikke nødvendigvis kjenner i det virkelige liv.

I vinter sendte jeg meldinger med en ung person, la oss kalle hen Alex som ikke var trygg på sin egen seksuelle legning og som hadde opplevd negative tilbakemeldinger når venner og familie fikk vite sannheten.

Alex spurte meg: «Føler du deg elsket av Gud?». Helt ærlig hadde jeg ikke tenkt så mye på det spørsmålet, kanskje fordi jeg tar det som en selvfølge. «Eh - Ja?» svarte jeg. «Eller, jeg tror da det?» I ukene som fulgte tenkte jeg mye på dette spørsmålet. Eller, ikke spørsmålet så mye om grunnen til at det ble stilt. Unge, skeive mennesker skal ikke tvile på at de er elsket av Gud!

Vinteren 2003, var jeg 18 år gammel, og hadde akkurat samlet nok mot, til å fortelle venner og familie, at jeg var homofil. Jeg fryktet at jeg kanskje måtte gå ut av det kirkelige ungdomsarbeidet som jeg var en del av – men etter et par dager, kom det en tekstmelding.

Det var fra presten og kateketen i menigheten. Der stod det: «Hei Petter! Du er kul, vi heier på deg. Hvis du noensinne trenger å prate med noen, så er vi her.»

I de seksten åra som har gått siden den gang har det ikke alltid vært like enkelt å være åpen homofil og frivillig eller ansatt i kirken. Men troen på Guds kjærlighet for meg, og alle andre skeive, den har jeg hatt med meg. Men denne tvilen er det mange som bærer på, fordi de kanskje har blitt fortalt at de ikke er gode nok, og at de kanskje burde velge et annet liv.

Derfor er det viktig for meg å være åpen. Derfor er det viktig for meg å være høylytt. Jeg vil være med når regnbuen denne uka skinner sterkere over Oslo by, enn noen gang før. Derfor skal jeg også i år gå i Pride-paraden her i Oslo, på førstkommende lørdag. Fordi jeg ønsker å si til Alex, og alle andre som tviler på om de er elsket av Gud: «Du er god nok, jeg heier på deg og det finnes noen som har tid og taushetsplikt og vil ta imot deg, akkurat slik du er.»

Petter Normann Dille

prest i Ullern menighet

Musikk: The Real Group - "Sommarpsalm"