Hopp til innhold
Info fra NRK

Slik blir 17. mai 2021 på NRK

Det blir fest og jubel på TV, radio og nett fra tidlig morgen med rapporter og reportasjer fra hele landet.

Gratulerer med dagen, 17 mai 2021

Nadia Hasnaoui og Christian Strand leder direktesendingen på NRK1 fra festningen. Her kledd i Oslo-bunad.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

På NRK1 starter feiringen av nasjonaldagen kl. 07:50. Programlederne Nadia Hasnaoui og Christian Strand lager 17. mai-stemning direkte fra Akershus festning i Oslo.

– Vi skal lage en herlig fest fra Akershus festning, og sende den gode stemningen fra hele landet inn i stua til folk. Det blir fine gjester, mat og leker – også så klart noen overraskelser. Det er første året vi sender fra Akershus festning og det blir veldig spesielt. For en utsikt. Derfra kan vi se slottet, rådhuset, og langt ut på havet hvor jeg håper båter vil tøffe rundt og kose seg på nasjonaldagen, sier Christian Strand.

– Det er flott å få være med å samle landet på nasjonaldagen! Etter et år med pandemi trenger vi en festdag der vi pynter oss, lager god mat og er sammen med kohorten vår. Dette er dagen for å se fremover mot lysere tider, med håp og glede, sier Nadia Hasnaoui.

Dette er noe av det seerne kan glede seg til:

Årets kokk Reneé Fagerhøi disker opp deilig festmat som vafler med røkelaks, diverse salater, trøndersk tartar og spennende dipper med mer til.

Etter salutten er fyrt av kl. 12:00 blir det fellessang av «Ja, vi elsker». Dette ble et høydepunkt i fjor, hvor over 770.000 fulgte med på sendingen under sangen.

Reportere fra alle NRKs distriktskontorer viser hvordan nordmenn over hele landet feirer årets nasjonaldag. Vi får reportasjer fra blant annet Hamarøy, Tromsø, Kristiansund, Sjusjøen, Valdres, Eidsvoll og Moss.

Vi får også se flere glimt av hvordan kongefamilien feirer gjennom sendingen.

  • Høydepunkter fra nasjonaldagsfeiringen vises på NRK1 kl. 19:30.

Folkefest på radio

Gratulerer med dagen, 17 mai 2021

Det blir feiring på NRK P1 og P1+ med Olav Viksmo-Slettan og Kaja Figenschou, her kledd i Tromsbunad, sammen med Oslo-reporter Galvan Mehidi i bunad fra Vest-Telemark.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

NRK P1 og P1+ går i samsending fra klokka 06:00 og frem til klokka 11. Olav Viksmo-Slettan og Kaja Figenschou leder sendinga, mens reportere fra hele landet gir oss vakre radiobilder hele formiddagen.

Det norske folk deltar som alltid aktivt i sendingen med gode historier og hyggelige rapporter fra sin feiring av nasjonaldagen.

– 17. mai er en av de morsomste dagene på jobb. Det er et privilegium å få være på plass tidlig på morgenen før salutter og flaggheising og vite at vi skal holde lytterne med selskap og skape god stemning på selveste nasjonaldagen, sier Kaja Figenschou.

– Vi hadde vel ikke forestilt oss i fjor at det skulle bli enda en korona-feiring, men slik ble det. Så får vi heller ta med oss at kreativiteten blomstrer som aldri før. Folk finner nye måter å ferie på, noen overnatter ute og feirer i skogen, andre lager bil- og båtkortesjer, og korpsene spiller pop up-konserter! Det er kjempemorsomt med alle påfunnene, sier Olav Viksmo Slettan.

– Vi gleder oss veldig til å feire 17. mai med et tog av radiolyttere. Det blir besøk rundt om i landet, morsomme gjester, flagg, glitter og bunad, sier programlederne.

Videre på radio

Klokken 11 blir det gudstjeneste fra Nidarosdomen på NRK P1+. Vi tilbyr også en splitter ny konsert med Hans Majestets Kongens Gardes musikkkorps. Garden spiller radiolytternes ønskemarsjer i anledning nasjonaldagen. Konserten sendes klokken 12 på P1+ og klokken 16 på P1.

Radioen kan tilby en splitter ny konsert med Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps den 17. mai i P1+ klokka 13 og P1 klokka 16. Garden spiller radiolytternes ønskemarsjer i anledning dagen.

Opptaket ble gjort forrige uke basert på massevis av innkomne forslag gjennom P1+ programmet «Messing og Treblås» denne våren.