Svineinfluensa - Foto: George Frey/Getty Images / Scanpix/AFP
Foto: George Frey/Getty Images / Scanpix/AFP

Tabbe fører til vaksineutsettelse

Kommune kan ikke starte massevaksinasjon før 9. november.

En vaksineringstabbe i Stokke har ført til at kommunen ikke kan starte massevaksinasjonen mot svineinfluensa før et stykke ut i november.

750 doser venter

750 doser med vaksinen ligger klar, men helsepersonellet som skulle utført vaksinasjonen er opptatt med vaksiner i forbindelse med det vanlige barnevaksinasjonsprogrammet som ikke har noe med svineinfluensa å gjøre.

Les Ble vaksinert med vann

- Vi visste ikke når svineinfluensavaksinen kom, og kunne ikke vente på en dato før vi satt de andre vaksinene, sier kommunelege Tore Arne Martinsen.

I tillegg skal det gå minimum 2 dager mellom de to vaksinene.

Kommunelegen sier de nå jobber med saken og at det fortsatt er en mulighet for at vaksinasjonen kan starte en uke tidligere.

Siste nytt

  • Høy strykprosent

    Ingen ingeniørstudenter stryker så ofte som studentene ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Ifølge Dagens Næringsliv er strykprosenten 21,7 ved høgskolens ingeniørlinjer. Skolen har tatt grep for å få ned tallet, blant annet med ekstraundervisning og flere obligatoriske innleveringer.

  • Væpnet politi

    Like etter klokka halv seks i dag fikk politiet inn melding om at en person var truet med kniv på Hjemseng. Operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Kjetil Indahl, sier til NRK at væpnet politi rykket ut, og at en bil ble stående igjen på kanalbrua for å sjekke passerende biler. Personen som skal ha truet med kniv er ikke pågrepet. Politiet snakker nå med de fornærmede, for å få flere detaljer.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio