Ti drept i amerikansk angrep

Minst ti militante opprørere ble drept i et amerikansk luftangrep mot en opprørsbase i Miranshah i Pakistan.

Tirsdagens angrep ble utført av et førerløst fly, en såkalt drone, og er det hittil siste i en lang rekke slike angrep mot antatte al-Qaida-baser i Pakistan den siste tiden.

Ifølge det amerikanske militæret er droneangrep en av de mest effektive metodene å bruke mot militante opprørere. Samtidig er motstanden mot slike angrep økende i Pakistan ettersom sivile også rammes.

(NTB)

Utvalgte dokumentarer

Israelsk dokumentar fra 1998. Filmen handler om den israelske staten fra den ble dannet i 1948, med de viktigste hendelsene og milepælene, og er satt sammen av nyhetsklipp, dokumentarfilmer og utdrag fra spillefilmer. Enkeltpersoner deler sine egne minner og refleksjoner som borgere av det nye landet. (Tkuma - The first 50 Years)
Br. dokumentar fra 2013. Den arabiske våren har satt igang en rekke endringer i Midtøsten. Iran har fortsatt som mål å skaffe seg atomvåpen, og Israel står overfor en rekke trusler, både utenfra og innenfra. BBC-journalisten John Ware rapporterer. (Facing the Future)
Br. dokumentar. Unge afghanske jenter blir utnyttet på det grusomste av narkotikabander knyttet til Taliban. Bøndene dyrker opium mot å få lån av bandene til avlingene sine. Når myndighetene brenner ned plantene, kommer bøndene i en tvangssituasjon. De må selge døtrene sine for å betale gjelden til bandene. (Opium Brides)