Hun har bare noen få kvadratmeter til rådighet, men produserer sjokolade av ypperste hjemmelagde kvalitet. Kari Olsen ved Saga Chokoladefabrikk i Skien lever ut sjokoladedrømmen.
– Jeg har lagt på meg et par kilo etter at jeg begynte å jobbe her, for å si det sånn. Det er fantastisk å jobbe med noe jeg er lidenskapelig opptatt av.
Ved sjokoladefabrikken lager de nærmere hundre forskjellige slag av de brune og hvite godbitene.
Les også:
BLI MED PÅ PRØVESMAKING:
Eksklusive biter
Eksklusivitet er et av de viktigste stikkordene for den lille fabrikken. Kunstner Jonny Andviks malerier pryder konfekteskene, og de har enerett på å bruke Gaustatoppen XO-konjakk fra Bache Gabrielsen i sjokoladen de lager.
– Vi lager også Ibsens samlede verker i sjokolade. Den bruker jeg en og en halv måned på, fordi det er så mange prosesser sjokoladen skal gjennom, forteller Olsen.
– Det koster mange hundre kroner for konfekt med Ibsen-sjokolade. Er ikke dette dyrt for folk flest?
– Det koster med kortreist mat, men vi opplever at mange ønsker kvalitet. Vi selger veldig godt nå før jul.
Les også:
Dronninga fikk smake
I fjor fikk også dronning Sonja smake på sjokolade fra telemarks eneste sjokoladefabrikk, da hun besøkte høgskolen.
– Jeg visste ikke at dronninga skulle smake på det jeg lagde, og det er jeg glad for. Jeg hadde ikke klart å sove hvis jeg visste at vi hadde så gjeve kunder.
– Blir du ikke lei av sjokolade?
– Jeg spiser ikke haugevis, men må smake underveis. Det skal sies at jeg får abstinenser hvis vi har hatt produksjonsstopp noen dager, sier Kari Olsen.