Hopp til innhold

Unge spillere får stort ansvar: – Det er en hårfin balansegang

Med mange eliteserieklubber som sliter økonomisk, er det flere unge spillere som kan få mye ansvar denne sesongen. Starts Kristoffer Ajer er en av dem.

Kristoffer Ajer gleder seg til årets sesong i Eliteserien.

INGEN YNGRE: Kristoffer Ajer er Starts yngste målscorer gjennom alle tider.

Ekspert etter ekspert har tippet at sørlandsklubben må kjempe for å unngå nedrykk. Den økonomiske situasjonen er mildt sagt vanskelig og flere spillere har forlatt klubben. I mangel av store profiler, er det en 16-åring som må tre frem i lyset.

Kristoffer Ajer er regnet som et av Norges største talenter og er tidens yngste spiller og målscorer i Start.

– Jeg føler egentlig at alle har et like stort ansvar. Men når du spiller har du ansvar for å vinne kampen. Jeg kjenner presset, men gleder meg til serien starter, sier Ajer.

– Medfører risiko

– Tross sin unge alder er han en av de beste på Start og er allerede en profil, men det medfører litt risiko å henge så mye ansvar på de høyreiste, men unge skuldrene, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Hun får støtte av tidligere Start-trener Tom Nordlie.

– Start er i en økonomisk presset situasjon og har manglet profiler i flere år, så jeg skjønner at de prøver. Men det er en hårfin balansegang. Det er ikke en 16-17-åring som skal bære laget i en sesong der de forventes å kjempe på nedre del av tabellen.

Alexander Sørloth er veldig optimistisk før årets sesong i Elitserien.

VIL SCORE: Alexander Sørloth har troa på at han får sitt store gjennombrudd denne sesongen.

– Kalibrer i beina

I Bodø/Glimt har de fått kontroll på økonomien, men det er fortsatt en 19-åring som kan få et tungt scoringsansvar på sine skuldre. Fjorårets toppscorer i bodøklubben, Ibba Lajaab, er solgt til Kina og Alexander Sørloth har kommet til klubben fra Rosenborg.

– Det er første sesongen jeg er en viktig del av laget. Det er veldig artig og jeg gleder meg veldig. Jeg kjenner det kalibrer i beina, sier trønderen.

– Blir denne sesongen et gjennombrudd for deg?

– Ja, det er jeg overbevist om. Det er det jeg jobber mot.

Glimt har nylig blitt enige med spissen Fitim Azemi om en overgang fra Follo.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal