Hopp til innhold

Ulset med nytt Paralympics-sølv i sekunddrama

SOTSJI/OSLO (NRK.no): På tirsdag gikk Nils Erik Ulset inn til sølvmedalje på 12.5 km skiskyting i Paralympics. I dag gikk han inn til en ny sølvmedalje etter 20 treff på standplass, bare 3.1 sekunder bak gullet.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset kunne juble for en ny sølvmedalje i Paralympics.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

– Det var ikke mer igjen nå, sa en utslitt Ulset til NRK etter sekunddramaet på dagens 15 km skiskyting i Paralympics.

– Fyttigrisen nå er jeg glad. Det var nært til gullet, men jeg er mest fornøyd med å holde russeren bak meg, uttalte han etter å ha holdt russiske Mikhaylov 1.4 sekunder bak seg.

– Gnager det litt at du ikke har noe gull her, etter to sølv?

– Ja, det gjør det, men akkurat nå er jeg mest fornøyd med sølvet, avsluttet Ulset.

Grygorii Vovchynskyi fra Ukraina vant dagens 15 kilometer bare 3.1 sekunder foran norske Ulset.

Ut fra siste skyting var nordmannen 13 sekunder bak Vovchynskyi og gullet så tapt ut. Men da ukraineren kom i mål hadde han tapt mye tid til resten av feltet.

Ulset kom jagende bak og fikk sekundering inn mot mål. Spenningen besto helt til han krysset streken, noen fattige sekunder bak gullet. Russiske Mikhaylov gikk også en god sisterunde og var bare 4.5 sekunder bak gullvinneren.

Se siste skyting og målgangen til Nils Erik Ulset her. Komm.: Ingrid Sørli Glomnes og Stein Morten Gulbrandsen.

Se siste skyting og sekunddramaet på slutten av dagens 15 km i Paralympics.

Jevnt i teten

Med startnummer 16 gikk nordmannen ut og hadde bare to løpere bak seg i løypa. Blant de var den 18-årige Azat Karachurin som står med ett gull og ett sølv hittil i Paralympics i Sotsji.

Russeren ledet helt frem til tredje skyting der han dro på seg en bom og dermed fikk ett tilleggsminutt og raste på listene.

Grygorii Vovchynskyi, Ulset og russiske Mikhaylov hadde alle 20 treff av 20 mulige og de tre tok også alle medaljene på dagens 15 km.

Ulset sikret Norges første Paralympics-medalje da han tok sølv i skiskyting tirsdag, og i dag gjentok han bragden.

Les også: Ulset tok Paralympics-sølv: – En vanvittig lettelse

Nils-Erik Ulset tok Norges første medalje i årets paralympics under 12,5km skiskyting.

Her tok Ulset sin første sølvmedalje i Sotsji.

Gullfavoritt før mesterskapet

Langrennslandslagstrener Torbjørn Broks Pettersen var klar i sin omtale av den norske Paralympics-troppens mest meritterte utøver før lekene i Sotsji:

– Han er gullkandidat i alt han stiller opp i. Også i langrenn, fastslår han, og legger til:

– Han har gjort en veldig solid jobb i vinter og har utrolig god kontroll på det han driver med. Det virker som han føler seg ovenpå og går bare rundt og smiler og er i bra form.

Ulset har en arvelig muskelsvekkelse i begge bein, og konkurrerer i klassen LW3.

Se sølvløpet til Ulset her:

Siste nytt

  • Engelsk dommersjef ønsker VAR-endring: – Vil være nyttig

    Dommerforeningen i England jobber for at VAR-avgjørelser skal forklares over høyttaleranlegget på arenaene i Premier League.

    Det sier PGMOL-sjefen Howard Webb til Sky Sports.

    – Vi ser på det og er åpne for at det kan være noe vi kan ta i bruk. Det vil være veldig nyttig for dommeren å kunne snakke til alle på stadion.

    I dag får tilskuere kun se en tekstplakat på storskjermene. Der står det om det sjekkes for offside, straffe eller rødt kort, men de får ikke flere detaljer. Bilder av situasjoner blir ikke vist.

    – Her er det rom for en forbedring, medgir Webb.

    Fotballens internasjonale lovkomité (Ifab) har klare retningslinjer på at diskusjoner mellom dommere ikke kan kringkastes direkte. Av den grunn ser den engelske dommerforeningen for seg at kamplederne forklarer avgjørelsene når de har vurdert situasjoner på VAR-monitoren.

    En slik kommunikasjon ble benyttet i fjorårets fotball-VM for kvinner. Det er også blitt introdusert i MLS. (NTB)

    VAR
    Foto: AP
  • Nytt angrep på Wada i kinesisk dopingsak: – Hvor lenge må vi se dem danse rundt sannheten?

    Det har stormet rundt Verdens antidopingbyrå (Wada) siden det for snart tre uker siden ble kjent at 23 svømmere fra Kina hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i tester avgitt før Tokyo-OL i 2021. Saken stoppet dem ikke fra å konkurrere.

    Spesielt USAs antidopingbyrå (Usada) har vært kritiske til Wada. Onsdag gikk de til nok et angrep.

    – Det er dypt urovekkende at Wada står fast ved halvsannheter og oppfatninger som passer dem etter å ha mislyktes med å følge sine egne regler. Alle som verdsetter rettferdig konkurranse, er fortsatt utilfredse med svarene Wada har gitt, skriver det amerikanske antidopingbyrået i en uttalelse på hele 16 sider.

    – Hvor lenge må vi se dem (Wada) danse rundt sannheten og unngå ansvar? står det videre.

    Kinesiske antidopingmyndigheter frikjente svømmerne fordi de mente testene var utsatt for såkalt kontaminering. Forklaringen er at de fikk i seg det forbudte stoffet i mat under et stevne.

    Wada godkjente Kinas vurdering og gikk aldri ut offentlig med saken. Usada-sjefen Travis Tygart har anklaget byrået for å dekke over for kineserne.

    I et forsøk på å belyse fakta i saken har Wada lagt ut et såkalt FAQ-dokument (svar på ofte stilte spørsmål). Innholdet blir hardt kritisert av Usada.

    En talsperson fra Wada sier at antidopingbyrået står fast ved at «alle forskrifter er blitt fulgt i undersøkelsen av saken». (NTB)

    Kina
    Foto: AP
  • TV-gigant fortsetter å presse på – ønsker å flytte Premier League-kamper til USA

    Ideen om å spille Premier League-oppgjør på amerikanske arenaer har blusset opp igjen. TV-selskapet NBC jobber for at det blir en realitet.

    Det sier NBC-toppen Jon Miller i et intervju med The Athletic.

    – Vi har hatt samtaler med Premier League. De har vært veldig åpne og mottakelige for å høre på meg.

    Miller er øverste ansvarlig for rettighetskjøp i NBC Sports. Den amerikanske TV-giganten har sendt engelsk toppfotball siden 2013 og skal fortsette å gjøre det i minst fire år til.

    – En gang i framtiden ville jeg elsket å se Premier League starte sesongen her med noen kamper. Dette er noe vi vil fortsette å presse på for å få til. Her er det et amerikansk publikum som gjerne vil se tellende kamper, sier Miller.

    Så sent som i forrige uke sa Premier League-direktør Richard Masters at «døra er på gløtt» når det kommer til å flytte seriekamper til utlandet, men understrekte at det for tiden ikke er noen planer om å gjøre det. (NTB)

    arsenal
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal