Hopp til innhold

Mener Phillip (18) kan bli tidenes beste norske hopper

Phillip Sjøen (18) har tatt sats og hoppet rett inn verdenstoppen. Stortalentet har det som skal til for å bli norgeshistoriens sterkeste hopper, tror Johan Remen Evensen.

Sjøen

STORMER FREM: Den nybakte norgesmesteren Phillip Sjøen går mot en svært spennende vinter.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Evensen

BRUKER STORE ORD: NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Foto: Mesternes Mester / NRK

18-åringen har allerede markert sitt potensial ved å herje i Grand Prix denne sommeren. Mange sperret opp øynene da Sjøen tok dobbeltseier i Japan-rennene, og i øyeblikket leder han plast-verdenscupen sammenlagt.

Derfor var ikke torsdagens NM-seier like overraskende, men seieren foran Anders Bardal i Granåsen demper ikke akkurat forventningene i hoppmiljøet:

Nå kan en ny nordmann dominere hoppsporten.

– Du kan si mye om det å være i form om sommeren, men hopping er en sport hvor det ikke er en ulempe å være tidlig i form. Det er ikke noe å spare på. Dette er kun et styrketegn inn mot vinteren, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Kan bli så god han vil

Sjøen har lenge vært et av Norges største hopptalenter, men 18-åringen ble satt tilbake av en kneskade for to år siden. Hvis han holder seg skadefri og fortsetter fremgangen, ser ikke Evensen noen begrensninger for unggutten.

– Han kan bli akkurat så god han vil. Han har høye mål og jobber knallhardt for å nå dem hver bidige dag. Hvis han fortsetter det sporet han nå har valgt, har han alle forutsetninger til å bli den beste hopperen vi har hatt gjennom tidene, sier Evensen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er naturlig nok imponert og stolt over det 18-åringen har prestert de siste månedene. Og det er ikke bare Sjøen som nå tar store steg, også Daniel-André Tande (20) har overbevist i sommer. Torsdag tok 20-åringen NM-bronse.

– Det (NM) er kanskje et av de hopprennene med høyest kvalitet jeg har sett i Norge. Det er gledelig med så mange hoppere på et så høyt nivå, sa Bråthen etter Granåsen-rennet.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Sjøen har vist seg fram under Sommer Grand Prix, og med 137, 5 meter i første omgang, samt 140,5 andre omgang sikra han NM-gullet i stor bakke. 
Hjemmefavoritten Anders Bardal tok sølv.

VANT: Her sikrer Phillip Sjøen NM-tittelen med hopp på 137,5 meter og 140,5 meter.

Sjøen synes det var ekstra spesielt å slå forbildet Anders Bardal på hans egen hjemmebane.

– Han har vært verdens beste skihopper de siste årene, og når du kan slå ham i hopprenn, gir det motivasjon for å fortsette. Han har vært et forbilde i mange år, så det er kult å stå med ham på pallen, sier Sjøen.

– Mye ofring

Den hardtsatsende 18-åringen er tydelig på at det er nettopp hardt arbeid – og ikke nødvendigvis talent – som har gitt ham den raske fremgangen.

Han trekker frem displinert trening, en støttende familie og gode støttespillere.

– Det har vært mye ofring. Det er et resultat av mye hardt arbeid over mange år. Jeg har ikke fått noe gratis og alt jeg har fått, har jeg jobbet knallhardt for, sier Sjøen.

Den instillingen gjør Evensen overbevist om at Sjøen bare vil forbedre prestasjonene.

– Det er en ung gutt med store ambisjoner og høye mål. Han lever opp til dem så langt, og det er veldig gøy å se på, sier Evensen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal