Hopp til innhold

Ingebrigtsen i trøbbel: – Tror ikke det skal ødelegge

FLAGSTAFF (NRK): Henrik Ingebrigtsen (25) har hatt en trøblete oppladning til sesongen, men føler endelig at han har overkommet både en hamstringskade og pusteproblemer.

Henrik Ingebrigtsen

SEN BLOMSTRING: Henrik Ingebrigtsen håper skader og sykdom skal gi en sen formtopp. For eksempel under OL i Rio i august.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Ingebrigtsen er på høydesamling i Flagstaff i Arizona, 2000 meter over havet. Der trener han med blant annet brødrene Filip (22) og Jakob (15). To økter om dagen. Både inne på tredemølle og med roligere økter ute.

Men alt har ikke gått på skinner i oppkjøringen til den viktige OL-sesongen. 25-åringen fra Sandnes har både slitt med hamstringen og pusteproblemer.

– Jeg tror ikke noe av dette skal ødelegge sesongen, men heller at jeg kommer i form noen uker senere enn planlagt og springer dårligere i begynnelsen, sier Ingrbrigtsen til NRK.

Pusteproblemer

Hamstringskaden har gjort at han ikke kunne trene intensive økter.

– Det har ikke vært direkte ødeleggende, men jeg har måttet kjørt litt mindre fart enn vanlig og mer kondisjon. Jeg har fått trappet opp treningen på denne samlingen her, og det går fremover, sier 25-åringen.

Pusteproblemene oppsto under treningssamling i nettopp Flagstaff i fjor. Det bidro til å ødelegge mye av forsesongen i 2015.

– Nå har vi funnet en god løsning på det, og holder det under kontroll ved å overvåke det. Det var jo her det skar seg. Jeg hadde så mye slim i lungene. Men små huskeregler, triks og medisiner gjør at det går bra nå, sier Ingebrigtsen.

– Er det ikke da en risiko å reise hit igjen?

– Hadde vi bare dratt hit på måfå uten å tenke på noe som helst, hadde det vært idiotisk. Nå satser jeg på at vi har det under kontroll.

Debut 1. mai

I den siste episoden av NRKs dokumentarserie om Team Ingrbrigtsen, kommer det også frem at vinteren var tøff for europamesteren fra 2012. Han mistet to sponsorer og ble nødt til å flytte hjem til mamma og pappa.

Men nå går det Ingebrigtsens vei igjen. Han trener, i hvert fall nærmest, for fullt. Sesongen ser endelig litt lysere ut.

Lørdag løper han og flere av de andre norske utøverne testløp. Det gjennomføres på 1100 meters høyde, i stedet for i Flagstaff.

1. mai er det klart for sesongens første konkurranse i Palo Alto i California.

Allerede da får Ingebrigtsen muligheten til å prøve seg på OL-kravet på 3.35,50. Det er drøye fire sekunder over hans personlige rekord fra 2014.

– Jeg tror at selv om jeg har hatt en litt trøblete sesongoppkjøring, så tror jeg at jeg har kontroll på sesongen. Ikke med mye, men nok til å fortsatt være best i familien. Men det skal springes og alt kan skje, sier han.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal