Timålsfest i Stavanger: – Sykeste jeg har vært med på

Sjelden har man vært vitne til en mer utrolig kamp i eliteserien. Sju mål den siste halvtimen sørget for 5-5 mellom Viking og Vålerenga.

Created by InfoDispatcher

kjartansson

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson scoret hat-trick mot Viking.

Det ble en real målfest da Viking tok imot Vålerenga i Stavanger. Til pause stod det 2-1 til Oslo-laget, men etter pause tok det helt av. Få var møtt opp på Viking Stadion, men de som var det ble vitne til en kamp de kommer til å huske for alltid.

I sentrum stod eliteseriens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson, som scoret hat-trick. Islendingen står med 18 mål på 18 kamper etter kampen.

Hat-tricket til tross, Viking slo tilbake med en en helt utrolig opphenting. 15 minutter før full tid stod det 5-2, men Vidar Nisja reduserte to ganger og på overtid satt Bjørn Daniel Sverrisson inn 5-5 målet.

– Vi leder 5-2, men blir livredde. Det er helt katastrofe. Vi pisset på oss hver gang vi fikk ballen, sa Christian Grindheim til C More etter kampen.

To misfornøyde trenere

– En helt fantastisk kamp. Det er det sykeste jeg har vært med på. Fem mål på hjemmebane bør holde til poeng, men vi rakner helt, sa Indridi Sigurdsson, som scoret ett mål, etter kampen.

Få kunne tro hva de nettopp hadde vært vitne til. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal øynet lenge tre poeng, og var skuffet da det hele glapp på overtid.

– Jeg trodde jeg hadde vært med på mye rart i fotballen, men av og til skjer det uforutsigbare ting. Vi gjør en helt elendig jobb defensivt, vi skal ikke slippe inn tre mål når vi leder med 5-2. Det er sykt å se på. Før kampen ville jeg vært fornøyd med ett poeng i Stavanger, men nå er jeg bare veldig skuffet, sa han etter kampen.

Viking-trener Kjell Jonevret laget bølgebevegelser med hånden etter kampslutt for å beskrive de enorme svingningene i kampen. Han var som Rekdal skuffet over at hans lag ikke vant.

– Det er så forbannet synd, for vi gjør en bra kamp. Jeg følte at vi hadde overtaket, men plutselig ligger vi under med tre mål. Det er helt uvirkelig. Det er nesten et under at vi ikke scorer vårt sjette mål på slutten av kampen, mener Jonevret.

sverrisson

Bjørn Daniel Sverrisson satte inn 5-5 målet på overtid mot Vålerenga.

Tidlig VIF-ledelse

Bare åtte minutter passerte før Vålerenga tok ledelsen mot Viking i Stavanger. På et frispark midtveis inn på Vikings banehalvdel crosset Herman Stengel ballen nydelig inn i feltet. Viking var sløv i markeringsarbeidet og på bakerste stolpe fikk Simon Larsen stå alene. Forsvareren nikket ballen kontrollert i hjørne, utagbart for Arild Østbø i Viking-buret.

I minuttene før pause økte Vidar Örn Kjartansson ledelsen for Vålerenga. Eliteseriens toppscorer scoret sitt 16 mål for sesongen da han enkelt puttet ballen i nettet fra kloss hold. Viking rotet det til i eget felt og til slutt stod islendingen på rett sted til rett tid. Det var Kjartanssons 16 mål for sesongen.

Like før dommeren blåste til pause reduserte Viking og tente håpet om poeng. Vålerenga-keeper Michael Langer ble pakket inn på en corner og fikk bare en hånd på ballen. Den gikk rett i beina på Indridi Sigurdsson som banket ballen i nettaket.

Perle av Thiouné

Ti minutter ut i andreomgang vartet Makhtar Thiouné opp med en fantastisk scoring. Sengaleseren la ballen til rette og banket til på halv volley fra 25 meter. Ballen fikk en liten sideskru og snek seg via stangen og i mål og Viking hadde hentet inn Vålerengas ledelse.

Like etter traff Kjartansson og Vålerenga stangen, men ballen gikk ut i stedet for inn. Returen plukket Christian Grindheim opp, men Kjartansson stod for en gangs skyld på feil sted og reddet ballen på streken.

Hat-trick av Kjartansson

Spissen rettet derimot opp etter seg noen minutter senere. Han vendte opp like innenfor sekstemeteren og plasserte ballen sikkert i hjørnet.

Sist eliteserierunde scoret Ghayas Zahid to mål og mot Viking fikk han nok en scoring. 19-åringen ble spilt fri og kom alene mot keeper. Der var han sikker og ballen endte opp i hjørnet.

Kjartansson noterte seg for hat-trick da han på briljant vis ble spilt fri av Ghayas Zahid. Nok en gang var eliteseriens toppscorer sikker og scoret sitt 18 mål for sesongen. Spissen står bak nesten halvparten av VIFs mål denne sesongen. Vålerenga så ut til å cruise mot seier, men slik gikk det ikke.

Viking med utrolig opphenting

15 minutter før full tid reduserte Viking ved Vidar Nisja. Midtbanespilleren banket til fra spiss vinkel og ballen gikk via Niklas Gunnarsson og i mål.

Samme mann slo til igjen fem minutter før slutt. Nisja vendte opp i sekstenmeteren og skrudde ballen nede i hjørnet.

På overtid var snuoperasjonen et faktum. Björn Daniel Sverrisson ble assistert av Vidar Nisja og banket ballen kontant i mål. Helt utrolig av Viking, som får med seg ett poeng fra en helt sinnsyk kamp.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.