Tidlig Zlatan-scoring holdt ikke for Sverige: – Føles bittert

Sen straffeutligning sikret Montenegro uavgjort etter tidlig scoring av Zlatan Ibrahimovic.

SOCCER-EURO/ Sweden's Ibrahimovic fights for the ball with Montenegro's Vukcevic during their Euro 2016 Group G qualifying soccer match in Podgorica

– Jeg er skuffet over resultatet. Jeg er helt klart misfornøyd med uavgjort, sier Sveriges trener Erik Hamrén på en pressekonferanse etter kampslutt.

Det tok ikke Zlatan Ibrahimovic mer enn ni minutter før ballen satt i nettet. Et innlegg havnet ballen til slutt hos Ibrahimovic, som fikk en enkel oppgave med å sette ballen bak Montenegros sisteskanse.

Og det så lenge ut til at Sverige også skulle stikke av med tre viktige poeng på Stadion Pod Goricom i Montenegro, men Manchester City-spissen Stevan Jovetic ville det annerledes. Fra straffemerket satte han ballen sikkert i mål etter 80 spilte minutter, og fastslo sluttresultatet til 1-1.

– Han faller lett. Det kan være straffe, men han kan velge å ikke blåse også, sier Albin Ekdal til Kanal 5 etter kampslutt.

Han får støtte av sin egen manager.

– I dag fikk vi dessverre dommeravgjørelsene i mot oss. Det føles tungt, sier Hamrén.

Annullerte redusering

To minutter på overtid valgte dommer William Collum på kontroversielt vis å annullere nevnte Ekdals volleyscoring etter dytting i feltet. Det var «målscoreren» lite fornøyd med.

– Vi er så klart misfornøyde. Vi gjør et 2-1 mål som vi ikke mener burde bli annullert, men sånn er livet, konstaterte Italia-proffen.

Det er midtbanekollega Kim Källström enig i.

– Det føles utrolig bittert. Jeg synes vi gjør en bra kamp, og vi skaper mange bra sjanser.

Jevnspilt kamp

Zlatan var også nære på å doble ledelsen etter 35 spilte minutter. I en en-mot-en duell mot keeperen sender han ballen til side for den borteste stolpen.

Også i andre omgang var spissen, som nå står med 51 landslagsmål for Sverige, nære på med et frispark fra 25 meter. Da var det kun stolpen som hindret Ibrahimovic mål.

Kampen var imidlertid en jevnspilt affære, med store sjanser til begge lag. Blant annet var nevnte Jovetic nære på ved flere anledninger.

I det 76. minuttet var også midtstopper Marko Basa svært nære ved å redusere for Montenegro. Fra én meter setter han ballen over mål etter en dødball.

Sverige ligger nå på en 2. plass i sin gruppe med seks poeng, fire poeng bak Østerrike.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Rasmussen ble belgisk cupmester

Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

R-qRhvQEQVk
  • Spansk bruddseier i Giroen

Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

K7QkCKHN1QA
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)