Hopp til innhold

– UCI anker Contador-dommen

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kommer til å anke doping-frifinnelsen av superstjernen Alberto Contador, ifølge spansk storavis.

Alberto Contador

Alberto Contador.

Foto: PEDRO ARMESTRE / Afp

Det rettslige etterspillet mot Contador er med andre ord neppe over.

Contador testet positivt for det forbudte stoffet clenbuterol under Tour de France i 2010. Spanjolen ble frikjent av ankepanelet RFEC for en måned siden, etter at det spanske sykkelforbundet først hadde utestengt ham.

UCI har frem til 24. mars på seg til å levere en anke, og det kommer de også til å gjøre, meldes det.

– Vi er overbevist om at UCI vil anke frifinnelsen av Contador, sier Luis Sanz, juridisk rådgiver for det spanske sykkelforbundet, til AS.

Han sier han er helt sikker på at saken vil komme opp for CAS, som er den internasjonale sportsdomstolen.

Den tredobbelte Tour de France-vinneren har forklart at han fikk i seg ulovlige stoffer gjennom et biffmåltid i fjorårets ferd gjennom Frankrike, uten at han visste noe om det.

Han gjorde comeback etter utestengelsen allerede dagen etter frifinnelsen 15. februar, i sykkelrittet Algarve rundt.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

    Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

    Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

    Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

    Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter drøye halvtimen viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

    – Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Balint Czucz/Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal