Hopp til innhold

Super-Svindal: – Det er helt vilt

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal (32) dominerte igjen, og tok karrierens 11. utforseier i verdenscupen. Kjetil Jansrud ble nummer tre.

Aksel kjører inn til ledelse i utfor i Val Gardena

I går kveld feiret de norske gutta trippeltriumf med kake på hotellet. I dag sto utfor på programmet i Val Gardena. Og med norske utøvere i superform ble det en ny jubeldag.

Kjetil Jansrud kjørte ned til ledelse - men det holdt bare til Aksel Lund Svindal kom, fire startnumre senere.

Italy Alpine Skiing World Cup

FOR EN MANN: Aksel Lund Svindal strekker armene i været når han ser ledertiden i målområdet.

Foto: Armando Trovati / Ap

For gårsdagens seierherre var suveren igjen. Og i mål var han nesten halvsekundet foran lagkameraten.

– For min del er det helt vilt. Jeg fikk vite at Kjetil ledet før jeg startet, og da jeg så det var grønt da jeg kom i mål, tenkte jeg at jeg håper ikke han blir sur, sier Svindal til NRK og gliser bredt.

– Neida, han tenkte ikke det. Det eneste han tenkte var: «YES, igjen. Deilig», fortsetter Jansrud, som endte på tredjeplass etter å ha blitt skjøvet ned av franske Fayed Guillermo.

– Aksel er en rå idrettsutøver. Det er helt enormt hvordan han dominerer. Han gjør jo akkurat som han vil, slår NRKs ekspert Kjetil André Aamodt fast.

Historisk

Dette er Svindals femte verdenscupseier denne sesongen og 30. totalt. Med dagens triumf, er han oppe i 11 utforseirer i verdenscupen, og dermed går han forbi Lasse Kjus (10) som den mestvinnende utforutøveren i verdenscupsammenheng.

Det var dessuten den første norske verdenscupseieren i Val Gardena på hele 17 år.

– Selv om det er litt plukk, så er det bare å gi gass. Man får jo ikke stilkarakterer her, forteller Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde, som havnet på pallen i går, var uheldig og kjørte ut med startnummer 27. Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 45.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-DOWNHILL

I FART: Kjetil Jansrud traff godt i utforrennet i Val Gardena, men ikke godt nok til seier.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Vi har helt vilt flyt om dagen. Det er kjipt med Aleks i dag, for han mister nok det gode startnummeret, men Kjetil har kommet sterkt etter starten i Lake Louise. Det er gøy å være på tur nå, sier Svindal.

– Bare en kan vinne

Jansrud er blitt nummer to i den italienske bakken de to siste årene. Han står nå med to andreplasser og en tredjeplass denne sesongen.

– Jeg er glad jeg. Glad på Aksel og Norge sin vegne. Det passer seg dårlig å gråte over tredjeplasser. Men nå er det sånn at hele laget går for seier, og bare en kan vinne. Jeg husker godt hvordan det var i fjor, og det er ganske gøy. Det er ikke like gøy nå, innrømmer Jansrud og flirer.

Matthias Mayer falt stygt på startnummeret før Jansrud. Østerrikeren ble liggende lenge, men var ved bevissthet da han ble hentet med ambulansehelikopter.

Kjetil Jansrud køyrer inn til beste på utfor i Val Gardena.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal