Stabæk kjørte over Rosenborg

Debutant Magne Hoseth hadde to målgivende pasninger da Stabæk knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane.

Hoseth

Magne Hoseth hadde en god debut for Stabæk, da laget slo Rosenborg 4-1. Midtbanespilleren noterte seg for to målgivende pasninger.

boli

Franck Boli scoret Stabæks første mål i 4-1 seieren over Rosenborg.

Magne Hoseth gikk nylig fra Molde til Stabæk og debutanten var tydelig ute etter å imponere foran hjemmepublikumet. Midtbanespilleren vartet opp med målgivende til Stabæks 1-0 og 3-0 scoring og viste at det fortsatt er mye fotball i den 33 år gamle kroppen.

– Det er deilig for meg personlig å kjenne at jeg kan bidra. Når du sitter så lenge på benken så begynner du å lure på om du har det som skal til. Men i dag kjente jeg at det gikk lett, sa Hoseth til NRK etter kampen.

Stabæk ledet 3-0 til pause etter scoringer av Franck Boli, Fredrik Brustad og selvmål av Per Werner Rønning. Rosenborg fikk en redusering i andreomgang ved Riku Riski, men Fredrik Brustad scoret sitt andre for kvelden like før full tid og punkterte kampen.

Like etter at det smalt fra Brustads bein, smalt det fra himmelen. Et voldsomt tordenvær rammet østlandet søndag kveld og da det lynte fra himmelen hoppet Brustad av redsel. Spillerne ble sendt i garderoben, men få minutter senere kom de ut igjen og fullførte kampen.

– Dette var en herlig seier. Vi vinner en viktig kamp mot Rosenborg, sa Bob Bradley til TV 2 etter kampen.

Målgivende av Hoseth i debuten

Kampens første store sjanse fikk Stabæk og Franck Boli. Et hardt innlegg langs bakken fra venstrekanten nådde unggutten, som fyrte av i nettveggen. Senere i omgangen fikk han sjansen igjen og denne gangen gikk ballen på innsiden av nettet.

Hjemmelaget tok ledelsen på en typisk Stabæk-kontring. Debutant Magne Hoseth spilte en høy og presis ball over Rosenborg-forsvaret til Franck Boli som kom på et stormende løp. Alene mot Daniel Örlund var 20 år gamle Boli nådeløs og banket ballen i nettaket.

Straffet av hurtige spisser

Begge lag hadde et godt tempo i pasningsspillet og mange bra bevegelser foran ball. Spesielt Stabæk var farlige på den siste tredjedelen av banen og før halvtimen var spilt var Boli nære igjen. Denne gangen snek avslutningen seg så vidt utenfor. Rosenborg-forsvaret slet med farten til Boli og Fredrik Brustad i førsteomgang.

Sju minutter før pause ble Rosenborg straffet av Brustads hurtighet. Spissen timet et raskt løp inn i Rosenborgs felt godt, og satt Ville Jalastos presise innlegg enkelt i mål. Det var hans sjuende mål for sesongen.

Hoseth fikk sin andre målgivende like før pause. Den tidligere Molde-spillerens hjørnespark gikk via Rosenborg-midtstopper Per Werner Rønning og i mål.

Utsatt på grunn av torden

Like etter sidebytte kom Boli igjen alene med keeper, men denne gangen vartet Örlund opp med en god redning og forhindret videre ydmykelse av Rosenborg.

I andreomgang fikk Stabæk smake egen medisin. Rosenborg har også hurtige angrepsspillere, og da Riku Riski ble spilt fri var det ingen som klarte å henge med. Finnen var iskald alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé og avsluttet hardt og lavt i lengste hjørne.

Rosenborg fikk en ny giv etter scoringen og presset på for flere scoringer. Trønderne var nærme flere ganger, men udyktighet og en strålende Mandé i Stabæk-buret forhindret at Rosenborg klarte å komme med en klassisk sluttspurt.

I stedet punkterte Fredrik Brustad kampen med en presis avslutning i hjørnet seks minutter før slutt. Like etter brøt uværet løs, men kampen ble raskt satt i gang igjen og fullført.

• Windingstad avslutter samarbeid

Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

– Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

– Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

– Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

Lucas Braathen
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

«Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)