Hopp til innhold

Så nær var Bjørndalen seieren

Ole Einar Bjørndalen skjøt feilfritt i dagens jaktstart, men måtte se seg slått av tyskeren Andreas Birnbacher i spurten. Nordmannen ble nummer to.

Så nære var Bjørndalen seieren

Ole Einar Bjørndalen var bare 0,2 sekunder bak tyskeren Andreas Birnbacher i mål.

Foto: Målfoto / NRK

Ole Einar Bjørndalen kom på andreplass i lørdagens jaktstart, 0,2 sekunder bak tyske Andreas Birnbacher. Det var simonstrandingens 223 plassering på seierspallen i løpet av karrieren.

02, sekunder bak

Tarjei Bø gikk ut i tet, fire sekunder foran Martin Fourcade. Bjørndalen begynte helt nede på 15.-plass. Men den gamle ringreven skjøt fullt hus på to ganger liggende og stående, og kom med i tetgruppen.

I spurten ble det ekstremt tett, men det ble bare nesten for nordmannen. Tyskeren Birnbacher ble 0,2 sekunder for sterk over målstreken.

Andreplassen var bitter, men kjærkommen, for Bjørndalen. Nordmannen har hatt en skuffende sesong, og fortsatt ikke kommet helt øverst på pallen.

– Et perfekt renn. 20 treff på standplass er helt rått. Hadde jeg vært først inn på oppløpet, ville jeg vunnet. Det var helt polert i midten av sporet, og da jeg gikk ut for å komme forbi, var det tråere, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

37-åringen har ikke hatt full klaff på 20 blinker på hele 1000 dager.

Bø på fjerdeplass

Tarjei Bø skjøt til sammen tre bom i løpet av rennet, og endte på fjerdeplass. Sammen med Martin Fourcade dominerte han rennet, men skytingen satt ikke som den skulle.

På torsdag tok Tarjei Bø sin første verdenscupseier denne sesongen, og fortalte at førsteplasseringen gjorde han både glad og lettet.

– Jeg føler jeg har gjort mange gode løp, men det er blitt et par andreplasser og stang ut. Derfor er det godt å ha en seier før jul. Da blir det jul i år også, sier Bø til NRK.

Siste nytt

  • Casper Ruud briljerte i Madrid

    Casper Ruud herjet med briten Cameron Norrie på rødgrusen i 3. runde av Madrid Open i tennis. Det var hans 31. seier for året.

    Snarøya-mannen er med god margin spilleren med flest enkeltseirer på ATP-touren så langt i år. Han har fem flere enn Jannik Sinner på 2.-plass.

    Mandag var Ruud klart best så å si hele veien. Han nedsablet Norrie med sifrene 6-2, 6-4 og revansjerte Australian Open-exiten fra januar. Den gang vant briten 3-1 i sett.

    Senere i uken skal Ruud opp mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i åttedelsfinalen.

    Nylig tok 25-åringen sin største seier i karrieren ved å vinne ATP500-turneringen i Barcelona. Alle hans ti første ATP-titler kom på 250-nivået.

    Nå sikter Ruud seg inn på ATP1000-suksess i Madrid.

    (NTB)

    Zu-fKyPYJV4
    Foto: Reuters
  • BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

    En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag.

    Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer.

    Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

    Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

    Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep.

    Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja.

    Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Premier League - Manchester City v Chelsea
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia.

    Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag.

    – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales.

    Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019.

    Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)

    9wChGEe-VpU
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal