Hopp til innhold

Skaanes: – Motgangen irriterer oss

Å få Rikard Norlings nye spillestil til å flyte har tatt lenger tid enn Brann hadde håpet. I kveld vil de snu den dårlige trenden mot Vålerenga.

Kasper Skaanes

HAR BLITT SENTRAL: Kasper Skaanes (19) har spilt seg til nærmest fast plass på Brann i år, men irriterer seg over motgangen. Bildet er fra hjemmetapet mot Stabæk.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Etter tapet i Sogndal ligger Brann kun ett poeng over den absolutte bunnplassen i Eliteserien, med bare to seire på de ti første kampene.

Vi håpet jo før sesongen at det ikke skulle ta så lang tid.

Kasper Skaanes

Med en tredjedel av sesongen ferdigspilt er avstanden opp til serieleder Molde 17 poeng, og de fleste i Bergen har innsett at snakket om gull før sesongen ikke hadde stort snev av realisme i seg.

– Vi har en helt ny spillemåte, nye ideer, og en del nye spillere. Vi håpet jo før sesongen at det ikke skulle ta så lang tid. Men det viser det seg jo at det gjør, sier Kasper Skaanes.

Innrømmer tøft kampprogram

Han er en av ytterst få som har prestert over forventning på årets Brann-lag, med de to målene på Lerkendal som det personlige høydepunktet. Skaanes sier han har fått spille mer enn han hadde trodd under den nye treneren, selv om Norling tidlig utpekte 19-åringen til en av sine favoritter.

Erlend Hanstveit

INN SOM STOPPER: Erlend Hanstveit, som kom til Brann fra Helsingborg før sesongen, starter trolig kveldens kamp i midtforsvaret.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport / Digitalsport

I Bergen snakkes det nå om at satsingen på ungguttene kan ha gått for langt, i den forstand at belastningen blir stor på urutinerte spillere.

– Det har vært et tøft kampprogram. Men det er noe vi skal klare, det er ikke noe problem, sier kantspilleren.

Flere peker på at Branns mer rutinerte spillere ikke har levert, og at målløse Erik Huseklepp er blant dem som må ta hovedskylden for at Brann ligger der de gjør på tabellen.

Skaanes innrømmer imidlertid at motgangen tærer på de yngre spillerne også.

– Både ja og nei. Vi ligger jo ikke der vi vil ligge, og det er jo kanskje noe som ligger og irriterer oss til tider. Men det er bra trøkk på treningsfeltet, og vi bare venter på at det skal snu. For det kommer til å snu, lover 19-åringen.

Hanstveit blir trolig stopper

Norling etter tapet mot sarpsborg 08

ROKERER: Rikard Norling må gjøre endringer i midtforsvaret til kveldens kamp mot Vålerenga.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Erlend Hanstveit vil snu trenden allerede i kveldens kamp mot Vålerenga på Brann stadion. Han blir trolig en av de rutinerte som må ta ansvar når rivalene fra Oslo står på motsatt banehalvdel klokken 19.

Med Vadim Demidov og Markus Jonsson skadet, og Daniel Mojsov suspendert, tyder alt på at 33-åringen fra Osterøy går inn som Jonas Grønners makker i midtforsvaret.

– Jeg tror de fleste behersker å spille sammen med hverandre, sier Hanstveit om rokeringene i forsvaret.

Har funnet sitt favorittpar

Det håper trener Rikard Norling også. Selv om han ikke har kunnet velge fritt blant friske forsvarsspillere i det siste, sier svensken at han begynner å få en følelse av hva som er hans foretrukne midtstopperpar.

– Men det vil jeg ikke gå ut med i media, for det kan ødelegge konkurransesituasjonen, sier Norling.

Det er positivt om man har stort sett samme forsvarsfirer hele tiden.

Rikard Norling

Nysigneringen Vadim Demidov har ikke spilt siden 30. april, og mot Vålerenga tyder alt på at han igjen må stå over med en skade i hælen. Markus Jonsson sliter igjen med leggskaden som har plaget ham de siste sesongene.

Norling legger ikke skjul på at han skulle ønsket seg mer stabilitet i forsvaret.

– Det er positivt om man har stort sett samme forsvarsfirer hele tiden. Jeg tror på kontinuitet, men når man ikke har det, så må man gjøre det beste ut av det, sier Norling.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal