Målfest da Rosenborg snudde kampen mot Haugesund

Det var et fotballdrama av de sjeldne som utspilte seg på Lerkendal søndag kveld. Tre sene scoringer sørget for at det var Rosenborg som kunne juble ved kampslutt.

gamst

Morten Gamst Pedersen ropte av glede da seieren var sikret. Han scoret Rosenborgs siste mål i kampen

jensen

Mike Jensen jubler for en av sine scoringer.

Rosenborg ledet 2-0 til pause, men da andre omgang var halvspilt stod det plutselig 3-2 til Haugesund. Etter å ha blitt sjokkert av gjestene våknet derimot trønderne igjen og snudde kampen tilbake i sin favør med to raske scoringer.

Ti minutter før slutt punkterte Rosenborg kampen som aldri sluttet å overraske. Morten Gamst Pedersen satte RBKs femte mål for kvelden da han skrudde en corner rett i mål.

– Jeg tror det var en artig kamp for folk å se på, det er godt at publikum får litt underholdning, sa Morten Gamst Pedersen til NRK etter kampen.

Også Gamst Pedersens trener, Per Joar Hansen, tror publikum likte det de fikk se på Lerkendal.

– Vi scorer fem mål og spiller feiende flott angrepsfotball. Vi har øst inn mål i det siste, sa "Perry" ved kampslutt.

Ledet 2-0 til pause

Det var en kaotisk kamp der det lenge så ut til at Rosenborg skulle cruise inn til seier. Rosenborg kjemper i toppen av eliteserien, mens Haugesund sliter i andre enden av tabellen. Og lenge så det ut som Rosenborg skulle få en lett trepoenger.

Allerede etter fire minutter ga Mike Jensen Rosenborg ledelsen. Sju minutter senere puttet måltyven Alexander Søderlund sitt sjette mål for sesongen.

Rosenborg var det førende laget i første omgang, men Jostein Grindhaug må ha sagt noen magiske ord i pausen. For da lagene kom ut på banen igjen sjokkerte gjestene Rosenborg.

Snudde på 15 minutter

På 15 minutter snudde Haugesund kampen og lenge så det ut til at det var de som skulle vinne.

Rogalendingene spilte seg fint gjennom Rosenborgs forsvar og til slutt var det Christian Gytkjær som headet inn sitt sjette mål for sesongen.

– Vi viste at det ville bli full fur i kampen om vi fikk det ene målet, sier Haugesund-trener, Jostein Grindhaug.

Ti minutter senere utlignet Haugesund ved Maic Sema som banket ballen i mål bak Alexander Lund Hansen.

Etter 66 minutter var snuoperasjonen et faktum. Christian Gytkjær fikk så vidt kontroll på et innlegg fra Bamberg og fikk kranglet ballen i mål.

– Jeg trodde nesten ikke på det da de snudde kampen. Vi startet og avsluttet godt, men vi må evaluere hva som gikk galt i perioden imellom, sa Mike Jensen til NRK i intervjusonen etter kamp.

Plutselig stod det 5-3

Rosenborg har siden eliteserien startet vært kjent som et lag som kan vippe det hele i sin favør i de siste minuttene kampen. Søndag viste de at de fortsatt har den egenskapen og snudde kampen tilbake med tre raske scoringer. Mike Jensen puttet sitt andre for kvelden, Riku Riski plasserte ballen lekkert i lengste hjørne og Morten Gamst Pedersen skrudde hjørnesparket rett i mål.

Med det resultatet beholder Rosenborg tredjeplassen og ligger sju poeng bak Molde som leder. Brann vant tidligere i dag og klartet med det forbi Haugesund, som nå ligger på 15. plass på tabellen.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.