Hopp til innhold

– Det er nesten pinlig, forferdelige tall

Aldri har de dårligste lagene i eliteserien vært dårligere enn i 2015. Den neste måneden blir et bikkjeslagsmål for de fire i bunnen av tabellen.

Rekorddårlig poengfangst i eliteserien

POENGFATTIGE: Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre, Starts Mads Stokkelien og Mjøndalens Vegard Hansen har blitt vant til å deppe i høst. En av dem kan imidlertid juble til slutt.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Start har 21 poeng, Tromsø 20 og Mjøndalen 20 med fire kamper igjen å spille av årets eliteserie.

Ett lag beholder plassen, ett skal spille kvalifisering og ett rykker rett ned. Sandefjord har også en teoretisk mulighet til å blande seg inn, selv om de nå ligger klart sist med 13 poeng.

– Vi er glade for at vi fortsatt er med og kan redde plassen i eliteserien fire runder før slutt. Hadde jeg fått muligheten til det før serien startet så hadde jeg tatt den begjærlig, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Kunne vært ferdige

Bård Borgersen og Espen Børufsen

NY TRENER: Bård Borgersen overtok jobben som hovedtrener i Start i september, men står fortsatt uten seier. Her med Espen Børufsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Selv om det er svært jevnt, vil etter alle solemerker «vinneren» av de tre beholde plassen med en rekorddårlig sum. Siden 16-lagsserien ble innført i 2009 har lag nummer 13, det siste på trygg plass, aldri hatt dårligere enn 33 poeng.

Det har Hansen fått med seg.

– Hadde det vært en tidligere sesong hadde vi vært ferdige allerede. Det er flaks for oss at Tromsø og Start og Sandefjord har vært like dårlige som oss.

Flaksen tenker Start-trener Bård Borgersen svært lite på ifølge ham selv.

– Flaks og flaks. Det er nå sånn det er, og jeg bruker ikke noe særlig energi på hvorfor det er sånn. Vi forholder oss til hvordan det er, og ønsker å benytte oss av den muligheten, sier Borgersen.

Elendig form

I fire av de siste seks sesongene har også laget på kvalifiseringsplass samlet mer enn 30 poeng. At det skjer nå, virker lite trolig.

De tre bunnlagene har også hatt en elendig poengfangst i det siste. De siste ti eliteserierundene har Tromsø tatt fire poeng, Mjøndalen det samme, mens Start bare har tatt to.

– Det er nesten pinlig. Det er forferdelige tall. Vi har flaks med at to andre er like dårlige, og Sandefjord enda dårligere. Det er ikke noe vi er stolte av, det er begredelig. Men det er ikke noe panikk hos oss, vi er egentlig i en divisjon vi ikke hører hjemme i, sier Hansen.

Tror 24 poeng kan holde

Han forteller at han tror det kan holde med fire poeng for å sikre plassen og peker ut Start borte og Aalesund hjemme som nøkkelkamper. Bård Borgersen på sin side hevder at han ikke er opptatt av hva de andre klubbene gjør.

– Du trenger ikke spørre om hvor mange poeng vi trenger. Det har jeg ikke fokus på. Fokus for meg er på oss selv og at vi skal ha tre poeng mot Sandefjord lørdag.

– Er det noe du bare sier, eller er det genuint?

– Det er genuint. Jeg har alltid vært ekstremt opptatt av hvor jeg er nå. Veldig i nuet. Det er mulig jeg har blitt preget av en lang karriere, men det er sånn jeg er, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Kritisk til Nordås-taktikk: – «Hvorfor fulgte du ikke din egen plan?»

Narve Gilje Nordås var sjanseløs i sesongens første Diamond League-stevne. Trener Gjert Ingebrigtsen er kritisk til taktikken underveis.

Siste nytt

  • Hovland trøblet igjen i PGA-comebacket

    Norges golfstjerne Viktor Hovland fikk en brutal start på dag to av PGA-turneringen i Charlotte i USA.

    Hovland startet på hull 10 og noterte seg for fire bogeyer på de seks første hullene. De siste tolv hullene endte tre under par og reddet dagen noe.

    Dermed endte dag to som den første med én over par.

    – Måten han snur denne dagen på, som startet så dårlig, er helt nydelig gjort, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

    Turneringen i North Carolina har total premiesum på 20 millioner dollar. Enn så lenge er Xander Schauffele fra USA på topp.

    Hovland avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. Etter at han misset cuten i US Masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening. (NTB)

    The Masters - Round One
    Foto: ANDREW REDINGTON / AFP
  • BA: Lysekloster har lagt inn protest etter cupkampen mot KFUM

    Lysekloster har lagt inn protest etter at KFUM Oslo brukte en suspendert spiller i runden før avansementet mot 2.-divisjonslaget.

    KFUM slo Lysekloster 3-2 onsdag.

    – Etter samtaler med advokater som har erfaring med slikt, har vi nå valgt å sende inn en protest, sier daglig leder Svein Kollen i Lysekloster til Bergensavisen.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen.

    Samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster som nå har lagt inn protest.

    En protest må varsles innen 48 timer etter kampslutt, det vil si før klokken 20 fredag. Like før fristen gikk ut, sendte Kollen og co. protesten inn til Norges Fotballforbund (NFF), skriver BA.

    I utgangspunktet er det Sogndal som er part i saken. Sogndal protesterte ikke etter nederlaget mot KFUM. NFF er kjent med tabben og har uttalt at de vil ta stilling til om det blir en sanksjonssak i neste uke, melder Bergensavisen.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sa daglig leder Thor Erik Stenberg i KFUM til VG. (NTB)

    NM i fotball 2024 Cup 4. runde: Lysekloster - KFUM Oslo (2-3)
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

    Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen.

    Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

    De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

    Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

    – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke.

    I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

    Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

    Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

    Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)

    Casper Ruud i Roma
    Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal