Hopp til innhold

RBK-sjef mener Riise gjør seg selv til offer

Rosenborgs organisasjonsleder Trond Alstad mener John Arne Riise setter et offerstempel på seg selv og kaller samarbeidet med Betsson for «hodeløs flørting».

Riise

BLIR AVSLÅTT: John Arne Riise har et uttalt ønske om å spille i Norge, men hans rolle som bettingambassadør er uforenlig med Norges Fotballforbunds samarbeid med Norsk Tipping.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Rosenborg har publisert blogginnlegget «Spillmonopolet, Hangeland og Rosenborg Ballklub» på sine nettsider.

Her forsvarer Alstad det norske spillmonopolet og norsk idretts samarbeid med Norsk Tipping, men det er én setning som stjeler oppmerksomheten.

– Hører ikke hjemme noe sted

Innlegget kommer i kjølvannet av spilldebatten, som blusset opp da Betsson-ambassadør John Arne Riise ønsket seg tilbake til eliteserien.

Sunnmøringen har for eksempel ikke lagt skjul på at han kan tenke seg å spille for Brann.

Problemet er likevel åpenbart: Norges Fotballforbund tillater ikke klubber å knytte seg til spillere som samarbeider med en konkurrent til sponsoren Norsk Tipping.

RBK-sjef Alstad argumenterer først for klubbens syn i saken, men på tampen blir Riise nevnt.

«John Arne Riises hodeløse flørting med Betsson og offerstempelet han setter på seg selv, enten han er på catwalken eller i Holmenkollen, skal vi la ligge i denne omgangen».

Riise skapte overskrifter da han hevdet å ha blitt bedt om å forlate Holmenkollen på grunn av sin rolle i spillselskapet – noe skiforbundet blankt avviste.

– Han går til direkte angrep på John Arne Riise. Det hører ikke hjemme noe sted, mener Kim Rud Petersen i Betsson.

Han får støtte av flere i kommentarfeltet på Rosenborgs nettsider, og Riise-kommentaren har også blitt kritisert i sosiale medier.

Petersen selv omtalte innlegget som «nedlatende, uverdig og ufint».

– Det er mulig Trond Alstad mener det privat, men da bør han holde det privat og ikke på en blogg hos norske største fotballklubb, mener Petersen.

– Ikke overraskende at vi er uenige

Riise, som ikke har besvart NRKs henvendelser, har selv engasjert seg i debatten og diskutert spillmonopolet i sosiale medier.

Petersen mener imidlertid at Alstad tar personen og ikke saken.

Organisasjonssjef Trond Alstad forklarer timingen med at bloggen «har ligget på vent».

– Poenget, som ikke er overraskende, er at RBK står bak ordningen med spillmonopol og at det føres penger tilbake til idretten. Det er poenget med hele saken. At vi og Betsson ikke er enige, er heller ikke overraskende.

– Riises samarbeid beskrives som «hodeløs flørting», og det hevdes at han påtar seg en offerrolle. Hva mener du med det?

– I stedet for å snakke sin sak, som Betsson ofte gjør bra, må man se på hva som står. Det står at vi skal la Riise ligge.

– Men han blir jo dratt frem?

– Vårt svar er at vi forholder oss til hovedpoenget i saken. Det er å understreke RBKs standpunkt (i debatten), svarer Alstad.

Han kjenner seg ikke igjen i påstanden om at det er et angrep på person.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal