Hopp til innhold

Sondre Olden (21) klar for Brynäs: – Ganske naturlig å velge dem

Vålerenga ishockey mister en av sine aller viktigste spillere når deres toppscorer Sondre Olden onsdag ble klar for svenske Brynäs.

Sondre Olden

Sondre Olden, her mot Stavanger Oilers, er klar for den svenske klubben Brynäs.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Espen "Shampo" Knutsen og Sondre Olden

– Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Vålerengas trener Espen Knutsen om overgangen til sin 21-årige toppscorer,

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg er storfornøyd og det er en liten stund siden jeg bestemte meg for valget av klubb, sier Olden til NRK.no.

Han innrømmer at det har vært interesse fra flere svenske klubber, men at valget falt på Gävle-klubben som endte på fjerdeplass i årets svenske grunnspill og åttende sesongen før.

– Det har vært et par andre klubber i Sverige som jeg kunne velge mellom og som har vært intressert.

– Brynäs har en bra historikk med gode spillere og de har vært interessert en god stund nå og vært tålmodige. Jeg har hørt bare positive ting om Brynäs og Gävle fra blant andre Mads Hansen som har vært der i lenge. Så det var ganske naturlig å velge dem, utdyper Olden.

– Er Brynäs et steg på veien videre?

– Man vil jo komme lengst mulig, men å være i Brynäs resten av karrieren hadde vært helt topp det også. Men først vil jeg spille meg inn i Brynäs og lykkes der, sier Olden.

– NHL er målet

Olden ble draftet av NHL-klubben Toronto Maple Leafs i 2010, så han har prøvd profflivet tidligere.

– NHL er målet på sikt, det er noe alle drømmer om. Jeg har jo blitt draftet av Toronto før og har vært der og sett hva som skal til, så det er klart at det er et mål i fremtiden, sier Olden.

Han er klar på at Brynäs er stedet hvor han kan utvikle seg best og han har hatt gode møter med sine nye trenere.

– Jeg har snakket med trenerne, men hva vi snakket om på møtet holder jeg for meg selv, men jeg har valgt dem fordi jeg har mest tro på å lykkes der, uttaler 21-åringen.

«Shampo»: – Vi mister en av de beste løperne i ligaen

Tidligere onsdag ble Andreas Stene klar for Vålerenga. VIF har sagt at de vil hente flere spillere før neste sesong, men 21 år gamle Olden blir en svært vanskelig spiller å erstatte.

– Vi mister en av de beste løperne i ligaen, det er det ingen tvil om. Han øste inn poeng for oss og det var fantastisk bra. Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Knutsen til Nettavisen.

Til NRK sier Olden selv at han har trivdes godt i Vålerenga og hatt den utviklingen han har trengt. Men nå venter helt nye forhold, både på banen og økonomisk.

– Jeg er fornøyd med økonomien også, for Sverige er noe helt annet enn Norge. Jeg var fornøyd i Vålerenga også, men det er noe helt annet nå, sier Olden.

Olden, som blant annet var med det norske ishockeylandslaget til OL i Sotsji, var en viktig spiller da Vålerenga vant grunnspillet i eliteserien denne sesongen. Vålerenga tapte til slutt 2-4 mot Stavanger Oilers i finalen i sluttspillet.

Olden spilte totalt 43 kamper og oppnådde 58 målpoeng i årets sesong og hadde ett år igjen av kontrakten med den norske klubben.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal