Hopp til innhold

Olaf Tufte åpner for nytt OL med ny trener

– Med ny trener og et bedre opplegg, kan jeg komme til å satse fram mot OL i 2016, sier Olaf Tufte.

Med Johan Flodin som ny landslagstrener åpner Olaf Tufte for å fortsette til OL i Brasil.

Med ny trener åpner Tufte for OL 2016

Den doble OL-mesteren har siden det mislykkede London-OL i sommer hellet mot å gi seg som aktiv roer. Men nå er svenske Johan Flodin ansatt som ny landslagstrener. Da ser Tufte for seg et bedre treningsopplegg, og nå er han ikke like sikker på at han vil gi seg.

– Du kan godt si at den nye treneren kan bli tungen på vektskålen, sier gullvinneren fra Athen i 2004 og Beijing i 2008.

– 40 år er ingen hindring

Når startskuddet går i Rio i 2016, har vestfoldingen nyss fylt 40. Det er ingen hindring, sier Norges nye svenske landslagssjef.

– Olaf kan definitivt ta medalje i Rio. Det har hendt flere ganger at folk som har passert 40, kanskje med flere år, har tatt medalje i roing, sier Flodin.

Da trengs et bedre opplegg enn hva som har vært tilfelle for landslaget de siste årene, mener Tufte.

– Bedre disiplin og klarere strukturer

– Vi trenger mer lagdisiplin og mer klare strukturer på hva som skal foregå og hvorfor, sier Tufte som selv har vært med på å hyre inn den nye treneren.

– Jeg er veldig fornøyd med valget av Johan som landslagstrener. Han er en fantastisk person og en fantastisk trener, med masse kunnskap og erfaring i bagasjen. Johan blir en viktig tilvekst for norsk rosport. Han har vært min favoritt hele tiden, sier dobbelt OL-mester Olaf Tufte i en kommentar.

Flodin har tidligere trent svenske roere til VM-gull, og har selv VM-sølv og flere finaleplasser i VM og OL. Nå ser han fram til oppgaven med å gjenreise norsk rosport.

Har jublet med nordmenn i Strömstad

For siden 1972 har norske roere vært garantister for OL-medaljer i hvert eneste forsøk. Helt fram til London-OL i sommer – da gikk alt galt.

– Hadde de tatt tre medaljer i sommer, hadde det vært "jobbigt" å ta dem videre. Men nå er det gode roere i troppen, og det er flere på gang. Dette ser jeg bare positivt på, sier Flodin.

Han kan fortelle at han har hatt mye med nordmenn å gjøre før også.

– Jeg er fra Strömstad og har jublet mye sammen med nordmenn tidligere, sier han til NRK.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal