Hopp til innhold

OL-vinnere til Bergen Swim Festival for å hedre Alexander Dale Oen

OL-mestrene Cameron van der Burgh og Daniel Gyurta stiller i Bergen Swim Festival til våren for å hedre avdøde Alexander Dale Oen.

Alexander Dale Oen

HEDRER MINNET: Flere internasjonale stjerner kommer til stevnet for å hedre Alexander Dale Oens minne.

Foto: CHRISTINNE MUSCHI / Reuters

– Det er flere svømmestjerner som ønsker å komme, som vi ikke har fått på plass ennå. De jobber med å tilpasse stevnet sesongplanen. Også de beste danskene kommer, både i senior- og juniorklassen, forteller stevneleder Rolf Godø.

Bergen Swim Festival (BSF) ble første gang arrangert i 2007 og er blitt en tradisjon i Svømme-Norge. Stevnet ble avlyst i fjor etter at Dale Oen døde under en treningsleir i USA.

Cameron van der Burgh

GOD VENN: Alexanders Dale Oens gode venn og konkurrent, OL-vinner Cameron van der Burgh, kommer til Bergen Swim Festival.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / NTB scanpix
Daniel Gyurta

GIR MEDALJEKOPI: Dale Oens familie får en kopi av den ungarske svømmeren Daniel Gyurtas OL-medalje fra London. Han kommer også til festivalen.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Svømmefestivalen skal fortsette og blir i 2013 arrangert som et minnestevne for svømmehelten fra Øygarden, skriver festivalen i en pressemelding.

– Årets stevne får navn etter Alexander Dale Oen–Alexander Dale Oen Memorial. Jeg tror ikke det blir permanent, men årets stevne blir spesielt og vi ønsker å hedre Alexander, forteller Godø.

Flere OL-vinnere kommer

Flere internasjonale svømmestjerner og OL-vinnere kommer til Bergen for å delta på stevnet. Blant andre kommer Dale Oens konkurrent og venn, sørafrikaneren Cameron van der Burgh.

Han vant Alexander Dale Oens øvelse, 100 meter bryst, under OL i London på verdensrekordtid. Han dediserte OL-gullet til Dale Oen, og kommer til stevnet for å hedre hans minne.

Van der Burgh har flere ganger tidligere deltatt på BSF og levert noen minneverdige dueller med Alexander Dale Oen.

Under Alexander Dale Oen Memorial vil den store duellen stå mellom Van der Burgh og ungarske Daniel Gyurta som vant 200 meter bryst i London, også det på verdensrekord.

Får medaljekopi

Alexander Dale Oens bortgang skal markeres under årets Idrettsgalla, der foreldrene og broren Robin stiller som gjester.

Familien skal der motta en kopi av Gyurtas gullmedalje fra London.

Les også: Lagkameratene snakker ut om da de fant Dale Oen

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal