Hopp til innhold

Johaug: – Tydeligvis blitt en sprinter nå

LAHTI/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla (25) tok sin sjette sprintseier denne sesongen, men også Therese Johaug (27) imponerte alle i Lahti.

SKIING-FINLAND/ Lahti Ski Games 2016

JUBEL: Maiken Caspersen Falla var lettet over seieren i Lahti.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

På den lange skøytesprinten i VM-løypene i Lahti var Maiken Caspersen Falla igjen sterkest, og tok sin sjette sprintseier på ni renn denne sesongen.

– Jeg blir alltid veldig nervøs før skirenn, så når det går så bra blir jeg alltid veldig glad og lettet, sier Falla til NRK.

– Det er en helt utrolig sesong Maiken er i ferd med å gjøre her. Og det med mye sykdom, sier kommentator Jann Post.

Laster innhold, vennligst vent..

Johaug i sprintform

Therese Johaug

IMPONERTE: Therese Johaug ble nummer sju på sprinten.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

En annen som imponerte stort på den 1600 meter lange, kuperte sprinten i Finland, var Therese Johaug. Hun tok seg helt til semifinalen, og endte på en sjuendeplass.

– Jeg er tydeligvis blitt en sprinter, i hvert fall i dag, sier Johaug og flirer.

– Jeg har aldri gått videre fra prologen her før, så en sjuendeplass er gøy. Endringene i løypa her er en fordel for meg, fortsetter verdenscuplederen.

Ingvild Flugstad Østberg måtte ta til takke med en sur fjerdeplass, og tok lite innpå Johaug i sammendraget. Nå gir hun opp totalcupen - hvor hun er 194 poeng bak.

– Den er nok trygt hos Therese nå, så jeg får kjempe for andreplassen. Hun blir jo bare sterkere og sterkere i sprint. Det hun gjør i dag er ikke overraskende, men veldig imponerende, skryter Østberg.

– Alle poeng hjelper i totalen, men jeg tenker ikke så mye på det. Fokuset er å utvikle meg i sprint, så dette tar jeg med meg videre, forklarer Johaug.

Falla rykket fra

Østberg ble slått av både amerikanske Jessica Diggins og tok andreplassen, foran Heidi Weng.

– Det var litt skuffende. Jeg følte meg bedre enn det i dag, men det var jeg jo ikke, sier hun og ler.

Før rennet skilte det fire små poeng mellom sprintverdenscupleder Falla og Østberg, men med dagens seier økte Falla med 54 poeng til konkurrentene. Stina Nilsson røk i tillegg ut allerede i semifinalen, for første gang på 14 renn.

– Maiken har sprintcupen i sin hule lomme nå, mener Post.

– Sesongen har gått over all forventning. Jeg skal virkelig kjempe for sprinttrøya nå. og hvis jeg holder meg frisk og i form, så skal det gå, forteller dagens vinner.

V-cup langrenn fra Lahti. Sprint, fri teknikk. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

  • Kaos i EM-klare München – folk bes om å forlate torget

    Fotballsupportere har fått beskjed om å forlate Marienplatz i München. Skotter og andre fans har samlet seg i hopetall og varmer opp til EM-fest.

    – Marienplatz er overbefolket. Det blir ingen offentlig kampvisning der. Vær snille og spre dere til andre steder i byen, skriver Münchens offisielle konto på X.

    Marienplatz ligger i gamlebyen i München og er byens største torg. Bymyndighetene oppfordrer også folk til ikke å dra til olympiaparken i byen.

    EM sparkes i gang fredag kveld med vertsnasjon Tyskland mot Skottland i München.

    sHTsF8G68hs
    Foto: AP
  • Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

    Frelsesarmeens Rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball i 2025.

    Nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i Oslo. Til stede var også Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Lubna Jaffery (Ap) som sto for overraskelsen.

    – Frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i Oslo neste år. For å gjøre det trengte Frelsesarmeen 20 millioner kroner. Det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier Jaffery til NRK og fortsetter:

    – Det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. Det handler om idrettsglede og fellesskap. Og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring.

    Overraskelsen ble sluppet hos Frelsesarmeen på Sagene i Oslo fredag til stor jubel hos de fremmøtte.

    – Det kommer til å bli en folkefest i Oslo neste år. De skal kjempe for landet og for verdighet. Det norske herrelandslaget har heller ikke klart å komme seg til EM eller VM, men her kommer det norske landslaget til å være til stede, sier Vedum til NRK med sitt sedvanlige smil om munnen.

    Norge får VM i gatefotball i 2025
    Foto: Anna Stensrud / NRK
  • EM-feberen i Danmark skaper kilometerlange køer

    Fotball-EM starter fredag og det kan også merkes ved flere dansk-tyske grenseoverganger.

    For fredag har det oppstått en fire kilometer lang kø på motorveien fra Sønderjyske i retning den tyske grensen, skriver danske B.T.

    Årsaken skal blant annet være at flere dansker er på vei sørover til kampen mot Slovenia på søndag og at det er innført strengere grensekontroller i forbindelse med mesterskapet. Bilistene på strekningen må vente forsinkelser opp mot 30 minutter.

    5YC5kEq4jrg
    Foto: Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal