Norge utklasset av Kroatia

Kroatia scoret på det som var av sjanser mot Norge, og gav seg ikke før det sto 5-1 på lystavla.

SOCCER-EURO/ Olic of Croatia celebrates his goal against Norway with team mates during their Euro 2016 qualifying soccer match at the Makisimir stadium in Zagreb

UTKLASSET: Alexander Tettey fortviler etter at Kroatia har gått opp til 3-1.

Ballen gikk aldri Norges vei på Stadion Maksimir i Kroatia lørdag. I en sjansefattig og objektivt sett kjedelig første time scoret Kroatia på to av sine tre første halvsjanser. To gode avslutninger gjorde at keeper Ørjan Håskjold Nyland fikk lite annet å gjøre enn å hente ballen ut av mål denne kvelden.

Den siste halvtimen var imidlertid underholdende - med keepertabbe, straffebom, kroatisk rødkort, store norske sjanser og mål.

Men det var tydelig at Per-Mathias Høgmo ville overraske. For i motsetning til hva vertenes trener Niko Kovač hadde håpet og forventet gikk Norge offensivt ut mot lekne kroater.

Anført av Per Ciljan Skjelbred gikk Norges beste menn ut i 4-2-3-1 formasjon, med Martin Ødegaard i en 10'er-rolle rett bak midtspiss Tarik Ellyounoussi. Med den offensive taktikken hang Norge med i om lag 20 minutter, i en til da sjanseløs omgang.

Kroatia tok ledelsen

SOCCER-EURO/ Olic of Croatia celebrates his goal against goalkeeper Nyland of Norway with team mate Vida during their Euro 2016 qualifying soccer match at the Makisimir stadium in Zagreb

UTSPILT: Ivica Olic lurer Ørjan Nyland og gjør 3-1 for Kroatia.

Etter 30 minutter fikk imidlertid Kroatias største stjerne, Luka Modric, både tid og rom med ballen. Real Madrid-spilleren startet selv angrepet på midtbanen, forserte med ballen og spilte én-to med en medspiller, før han serverte tverrsover til Ivan Rakitić foran den norske 16-meterboksen.

Barcelona-spilleren la tilbake til Marcelo Brozovic, som fra 20 meter bredsidet ballen ned i Ørjan Nylands venstre hjørne - 1-0!

Fra og med scoringen økte vertene tempoet i kampen, og Norge slet med å holde følge. Til tross for et spillemessig overtak greide ikke kroatene å skape mange sjansene. 2-0 kom først etter 54 minutter - da Ivan Perisic curlet ballen vakkert i mål fra 13 meter.

Straffebom og rødt kort

Den siste halvtimen mistet begge lagene mer og mer av fasongen og kampen åpnet seg opp. Først gikk Kroatia opp til 3-0 etter en keepertabbe av Nyland.

Like etter felte Vedran Curluka Tarik Elyounoussi inne i boksen. Elyounoussi tok selv straffen og sendte keeperen til venstre, men ballen i krysstanga på den andre siden. Jone Samuelsen jaget returen, men hardtarbeidende forsvarsspillere fikk ryddet opp.

Fem minutter senere felte Curluka nok en gang Tarik på vei gjennom, og den tidligere Manchester City- og Tottenham-spilleren fikk korrekt marsjordre. Det utnyttet Norge, og ti minutter før full tid ordnet Alexander Tettey redusering og nytt håp.

Men istedenfor at Samuelsen ordnet 3-2, gikk Kroatia opp i både 4-1 og 5-1 på tampen - et meget svakt resultat i Europeisk målestokk.

• Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

– Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

– Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

– Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

«Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

«Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

Aryna Sabalenka
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.