Petter Northug utslått i prologen

Petter Northug ble utslått av prologen under norgescupsprinten i langrenn med fire hundredels margin i Trondheim fredag.

northug

Det ble en tung dag for Petter Northug i dag.

26-åringen endte på 31.-plass og var den første som ikke kom seg til finalene senere fredag.

Pressetalsmann Otto Ulseth har ikke snakket med Northug etter rennet, men sier han tror det dreier seg om en «feilberegning».

– Det er klart at det var et litt overraskende resultat, ja, sier han til NRK.no.

En del av planen

Siden Northug ikke gikk videre, er han nå ute og trener for seg selv i stedet, opplyser Ulseth.

26-åringen er i full gang med forberedelsene til Vasaloppet, og har derfor store treningsmengder om dagen.

– Det har vært klart siden søndag at Petter skulle gå dette rennet. Det er en del av treningsplanen, sier Ulseth.

Slått av lillebror

Å komme seg videre etter prologen klarte derimot hans yngre bror, Tomas Northug.

– Best i familien? Ja, det skulle ikke så mye til i dag. Jeg aner ikke hva Petter driver med, sier Tomas Northug til Dagbladet.

Også under NM nylig leverte Northug overraskende svakt. Han ble nummer 40 på 15 kilometeren, over to minutter bak vinneren.

Northug deltar ikke under verdenscupløpene i russiske Rybinsk denne helgen.

Sindre Skar Bjørnstad var raskest i prologen. Northug kom 7,2 sekunder bak Bjørnstad.

• Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

– Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

(NTB)

• KFUMs nødløsning ble cuphelt i straffedrama

Idar Nordby Lysgård (29) ble avgjørende da KFUM Oslo slo Sogndal ut av cupen. Keeperen ble hentet til klubben dagen før.

I straffesparkkonkurransen reddet han et svakt spark fra Martin Høyland. Det ble den eneste bommen på KFUMs vei til 5-4-seier.

Selve kampen endte 1-1 på Fosshaugane Campus.

Lysgård var klubbløs før han tirsdag ble en del av keeperteamet til «Kåffa». Dagen etter voktet han Oslo-lagets mål i cupens 3. runde.

Emil Ødegaard fikk søndag en smell i hodet og måtte sy ti sting etter en duell som endte med rødt kort til Bård Finne.

(NTB)

Eliteserien fotball 2021: Odd - Mjøndalen (2-2)
  • Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

Malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot Djurgården og kunne juble for cuptittelen. Lasse Berg Johnsen satte det avgjørende straffesparket.

Malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn AIK og IFK Göteborg. De lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp.

Tobias Gulliksen og Haris Radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. Malmö-keeper Johan Dahlin reddet. Lasse Berg Johnsen på scoret den avgjørende straffen.