Hopp til innhold

«Pølsa» letta til tross for svenske-tap

Øystein Pettersen måtte ta til takke med tredjeplass i herrenes sprint etter at svenske Teodor Peterson tok sin første verdenscupseier. «Pølsa» var likevel en lettet mann etter løpet.

Video Pettersen glad for tredjeplass

Pettersen gav alt for pallplass i sprinten.

Norges to håp i herrefinalen på sprinten i Kuusamo, Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal, klarte ikke å hamle opp med svenskenes nye komet, Teodor Peterson.

Men «Pølsa» var likevel glad for å endelig være tilbake på pallen igjen.

– Jeg er letta nå. Det er deilig å få det til i renn igjen etter å ha trent fryktelig bra i år, sier Pettersen til NRK.

– Sist jeg stod foran et pressekorps hadde jeg klokket inn på 41. plass, og var naturligvis veldig skuffet. Derfor er jeg veldig fornøyd med tredjeplassen.

Sterk avslutning

Pettersen leverte bunnsolid på veien til finalen, men var litt skuffet at den gode dagen ikke holdt helt inn ti lseier

– Jeg gikk godt på ski før finalen, derfor var det litt synd at jeg ikke fikk til det samme i finalen. Men det er små marginer, og fryktelig mange som går fort på ski.

Som beste nordmann kan han også slippe seg litt ekstra løs i ettermiddag.

– Den som blir best av oss i leiligheten, slipper å rydde og vaske opp. Det er deilig å tenke på. Så nå skal jeg hjem og rote og søle mye på middagsbordet, sånn at Sjur Røthe og Finn-Hågen Krogh stiller dårlig forberedt til i morgen.

Video: Svenske gikk inn til seier på sprinten (artikkelen fortsetter under videoen)

Video Svensk seier på herrenes sprint

Svensk seier på herrenes sprint.

Sterk, svensk avslutning

I snødrevet havnet de to nordmennene tidlig bakerst i feltet, mens Peterson og finnenes hjemmehåp, Anssi Pentsinen, dro opp tempo for å riste av seg nordmennene.

Det lyktes de ikke med, og «Pølsa» plasserte seg perfekt til på oppløpet. Men svensken, som åpnet dagen med en svak kvalifisering, var svært sugen på å ta sin første v-cupseier.

Han drog fra nordmannen, og heller ikke den olympiske sprintmesteren Nikita Krijukov klarte å frata svensken seieren, men skjøv seg likevel mellom Peterson og «Pølsa».

Bransdal kom inn på plassen rett bak lagkameraten.

Sterk sesongåpning

Peterson har dermed fått en perfekt start på sesongen etter å ha blitt nummer to på sprinten i den nasjonale åpningen i Bruksvallarna for to uker siden.

– Jeg er glad nå og trodde aldri jeg skulle klare det tidligere i dag. Prologen var ikke bra, men det var jevn stigningen utover løpene, sa Peterson til FIS etter løpet.

Northug ut i kvartfinalen

Petter Northug Jr røk ut i kvartfinalen etter å ha kommet for langt bak tetduoen før oppløpet, og havnet som nummer tre i sitt heat.

Etter løpet var han lite opptatt av kvartfinale-exiten, og mer opptatt av mulighetene i minitouren.

– To mindre løp i dag gjør at jeg har mer krefter inn mot resten av helgen. Det positive er at få sammenlagtfavoritter i minitouren kom til semifinalen og kunne plukke bonussekunder, forteller Northug til NRK.

– Kroppen føles bra, så nå gjelder det å være offensiv.

Falt fra seiersmuligheter

Heller ikke et annet av Norges håp, Ola Vigen Hattestad, maktet å ta seg lenger enn kvartfinalen, Han var uheldig etter å ha gått mot semifinaleplass, men falt i siste sving og måtte se resten av løpet fra tilskuerplass.

– Jeg gjør noe som jeg sjeldent gjør i verdenscup-renn. Det er veldig skuffende ettersom jeg hadde mål om å vinne rennet, sier Hattestad.

Video Hattestad gikk på rumpa

Hattestad går på rumpa i kvartfinalen.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal