Hopp til innhold

Drømmemøte på drømmemila

Da Bislett-general Steinar Hoen i vinter hørte at Petter Northug og flere av de andre skigutta har latt seg fascinere av Usain Bolt, vokste ideen frem om å få Northug til Bislett samme dag som Usain Bolt kommer dit.

Markus Hellner Petter Northug

Rivaliseringen mellom Petter Northug og Markus Hellner nådde sitt tilsynelatende klimaks da Northug stoppet opp på målstreken under VM-stafetten i Holmenkollen i vinter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Usain Bolt

Usain Bolt kommer til Bislett 9. juni. Hoen har sørget for at Petter Northug og Usain Bolt får et møte i forbindelse med stevnet.

Foto: Michael Probst / Ap

Nå er det klart at Hoens ambisjoner og arbeid har gitt resultater.

Petter Northug skal gå drømmemila (1609 meter) inne på Bislett stadion på rulleski den 9. juni.

Han skal gå mot sin svenske rival Markus Hellner – og samme dag skal han også få et møte med Usain Bolt.

- Vi har jobbet en stund med dette, og nå har vi fått til denne fantastiske duellen mellom Petter Northug og Markus Hellner. Etterpå får verdens raskeste mann møte verdens raskeste skiløper, sier en storfornøyd Steinar Hoen til NRK.

- Har kostet litt

Steinar Hoen

Tidligere høydehopper Steinar Hoen er nå ansvarlig for å booke stjerner til Bislett Games 9. juni. Nå har han fått to skistjerner med seg.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

De to skal gå en helt spesiell distanse - 1609 meter. Den engelske mila har nemlig lang tradisjon i friidrettsverden, og dermed også på Bislett.

De drøyt fire rundene skal gås klokken kvart på åtte - like før de aller største konkurransene i Diamond League-stevnet starter.

Hoen forteller at han har fått hjelp av Odd-Bjørn Hjelmeset til å finne rulleskiutstyr som passer på Bislett-dekket og som gir like konkurransevilkår for Northug og Hellner.

- Det blir veldig spesielt for dem å kunne være med på dette på sommertid med fullsatt stadion, sier Hoen.

Fra før har han booket flere store navn til stevnet - og også det største av dem alle.

Usain Bolt har knust alle tidligere rekorder på 100 meter og 200 meter de siste årene, og er klar for stevnet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ifølge Hoen har det kostet litt å få Northug og Hellner til Bislett, men ikke på langt nær det samme som det kostet å få Bolt til Norge.

- Det har kostet litt, men arrangementet har en inntektsside i tillegg. Vi har solgt mye billetter og gjort det bra på inntektssiden. Selv om det har kostet litt å få Northug og Hellner hit, så er det ikke i nærheten av hva det kostet å få Bolt til Bislett. Så sånn sett har det vært en grei deal, sier Hoen.

Som ledd i planenene om en duell på rulleski, skal de to også møtes til en tilsvarende duell i Stockholm under DN-galan en drøy måned senere.

Rivalisering

I flere sesonger har Petter Northug og Markus Hellner vært to av verdens absolutt beste skiløpere.

Nordmannen har benyttet mange anledninger til å piske opp rivaliseringen mellom Norge og Sverige i skiløypene, og da har ofte Hellner blitt trukket frem som erkerival nummer en.

Det toppet seg under ski-VM i Holmenkollen sist vinter. Svensken vant åpningsdistansen foran Northug, mens Northug tok revansje senere i mesterskapet.

Under stafetten stoppet han opp foran målstreken og ventet et øyeblikk på Hellner.

Men samtidig har de flere ganger vist seg som tilsynelatende gode venner utenfor banen. Blant annet stilte de opp til flere intervjuer og treninger sammen i forbindelse med et sponsorarrangement i Las Vegas i fjor sommer.

Siste nytt

  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal