Hopp til innhold

Knust Nora Mørk til TV 2: – Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person

Da Nora Mørks (26) telefon ble hacket ble verdens snudd på hodet for Norges største håndballstjerne. Det forteller Mørk i et stort TV 2-intervju.

Nora Mørk

NEDTUR: Nora Mørk, her avbildet under OL i 2016, har hatt en tøff høst.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det var under en landslagssamling i høst da hun oppdaget at private bilder av henne ble spredt på nett. TV 2 skriver at telefonen ble hacket, og at en mann i 20-årene har tilstått ugjerningen.

– Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, forteller Mørk til TV 2.

Vurderte å droppe VM

– Hvorfor har du valgt å fortelle om dette?

– Det er tre grunner til det. Det er for å ta tilbake kontrollen over livet mitt og det er også fordi jeg er utrolig forbanna, skuffa, lei meg og frustrert. Jeg gjør det også for mange av de andre jentene der ute som har vært utsatt for det samme som meg, svarer Mørk.

26-åringen spiller for Györ, og er kanskje Norges viktigste spiller foran VM i Tyskland i desember. Men i høst har ikke Mørk vært seg selv lik på håndballbanen, naturligvis.

Mørk forteller at hun ønsket å droppe VM, og at hun ikke ønsket å delta på firenasjonersturneringen i Bergen i slutten av november.

– Jeg ble redd. Jeg gruer meg til å være i Bergen for Møbelringen Cup i en uke og forholde meg til andre mennesker, sier Mørk gråtkvalt til TV 2.

Mottar støtte

Samtidig som verden raste sammen rundt henne kom støtteerklæringene fra lagvenninnene i Norge.

Gro Hammerseng-Edin har spilt mye med Mørk, og i et innlegg på Instagram mandag kveld tar hun et knallhardt oppgjør med hackerne.

Hva slags samfunn har du lyst til å være en del av? spør Hammerseng i meldingen:

Også tvillingsøster Thea Mørk viser sin støtte til landslagsstjernen:

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal