Hopp til innhold

Jarstein: – Jeg skulle ikke sittet her

BERLIN (NRK): En brekt finger har fått Rune Almenning Jarstein (30) degradert fra andre– til tredjekeeper i Hertha Berlin. Nå ser 30-åringen seg om etter nye utfordringer til sommeren.

Rune Jarstein

PÅ BENKEN: Rune Jarstein savner førstelagsfotball, og åpner for klubbskifte til sommeren.

Foto: Peder Mørtvedt / NRK

Hertha Berlin-proffen trives godt i den tyske hovedstaden, men siden overgangen i januar 2013 har han stort sett sittet på benken for Bundesliga-klubben.

– Jeg sitter der klar og håper vi vinner kampene, men jeg kjenner jo også at jeg skulle ikke sittet her. Det å spille kamper som betyr noe, er noe jeg savner veldig, sier en åpenhjertig Rune Almenning Jarstein til NRK.

På landslaget

AMBISJONER: Rune Almenning Jarstein ønsker seg tilbake på landslaget. Her fotografert på samling før kampen mot Aserbajdsjan.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For det som var ansett som en jevn keeperkamp mellom ham og Thomas Kraft har endt med klar tysk seier.

– Første halvåret var tilvenning, og så skulle jeg kjempe om plassen. Det har jeg gjort, men det er klart det har blitt mindre kamper enn jeg håpet på. Jeg har stått på som bare det hver dag, og har fått to kamper, men vært ute igjen neste kamp, forteller han.

Kan bli klubbskifte

Derfor åpner han nå for et klubbskifte til sommeren, selv om han kontrakten hans løper til neste sommer.

– Vi får se. Jeg er tretti år nå, og det viktigste for meg er egentlig å spille kamper. Det gjør jeg ikke for øyeblikket, så vi må ta en vurdering til sommeren.

Situasjonen har nemlig forverret seg ytteligere for Jarstein i de siste ukene. Etter å ha vært andrekeeper gjennom hele sesongen, er han nå satt på tribunen av Herthas nye trener Pál Dárdai.

– Jeg brakk fingeren i midten av februar, og var ute i fem uker. Så har jeg trent i to-tre uker etter det. Da har vi bare vunnet kamper, og da har de ikke villet bytte på noe. Men jeg er klar igjen nå, og i god form om de vil ha meg med, sier han litt oppgitt.

Vil tilbake på landslaget

Spilletid er også viktig for å kunne kjempe seg inn i landslagsvarmen igjen. Siden han debuterte i 2007, har Rune Almenning Jarstein vært et fast innslag i den norske landslagstroppen, og han har fått totalt 37 kamper med flagget på brystet. Sist gang mot Emiratene i en privatlandskamp i fjor høst.

Men da Norge tapte stygt mot Kroatia var for første gang på lenge ikke Jarstein med i den norske troppen.

– Det var litt uvant, for jeg har vært med ganske lenge. Det var kjedelig å sitte hjemme og se på ipaden, men sånn er det, sier han.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal