Heidundrende slåsskamp da Norge knuste Danmark

En heidundrende slåsskamp og tre norske mål i påfølgende overtallsspill var den største beholdningen da Norge slo Danmark 6–2 i den siste gruppekampen i ishockey-VM.

Video Norge vant slagsmålet

Norge vant slagsmålet

Danske Jannik Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen og fikk matchstraff.

– Han kom bakfra, holdt rundt halsen min og prøvde å kvele meg, sa Ole-Kristian Tollefsen til tv-kanalen MAX i siste pausen.

– Hva var årsaken?

– Litt grinete dansker og tøffe nordmenn, det var bare det, smilte Tollefsen i den siste pausen.

- Frustrasjonen tok overhånd

Danskene ser slik på det:

- Vi føler et vi er fullt på høyde med Norge, men på måltavlen står det jo 2-0 til Norge. Da blir man frustrert, og det skal ut. Da er det ofte motstanderen det går ut over, sier danskenes Frank Nielsen.

Kollega Nichlas Hardt supplerer. - Men det er deilig å se at ingen trekker seg.

Norge var klare for kvartfinale allerede før kampen, etter at Danmark hjelp oss ved å slå Latvia mandag . Takken Danmark fikk av Norge, var å bli knust Norge tirsdag.

- Vi har terpet på at vi ikke må slippe oss ned, selv om denne kampen isolert sett ikke betydde så mye. Det klarte vi i andre periode, og da ble danskene borte, sa landslagssejf Roy Johansen til NRK. - Vi trenger å prestere bra når vi vet vi skal ut i ny kamp torsdag, sier Johansen.

Han gleder seg over at Patrick Thoresen har tatt ledelsen på VMs poengstatistikk.

- Det er en fantastisk prestasjon, det er bare å gratulere, sier landslagssjefen.

Sverige eller Russland neste?

For Norge betydde seieren at de måtte vente noen timer på å finn ut hvem kvartfinalemotstanderen skulle bli. Det blir ikke klart før Tsjekkia og Tyskland har spilt sin kamp seinere i dag. Men det blir enten Sverige eller Russland som er motstander 17. mai.

– Uansett hvem av dem det blir, møter vi en motstander som vet at de ikke kan ta lett på Norge. De møter oss ikke på én skøyte, sa MAX-kommentator Espen Shampo Knutsen, og viste til Norges sterke spill og resultater i årets VM.

Slåsskamp

Jannick Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen, og ble belønnet med matchstraff

Etter en rotete og sjansefattig førsteperiode eksploderte kampen. Fem norske mål og en heidundrende slåsskamp var beholdningen i midtperioden.

- Vi snakket litt i første pausen om å gi litt mer gass, og det gikk jo svært bra, sa landslagssjef Roy Johansen, som roset spillerne for å holde hodet kaldt i slåsskampen i midtperioden.

- Og vi liker ikke å tape mot Danmark, sa Johansen.

Liknet på en slagmark

Det tok flere minutter før dommerne fikk sortert ut de forskjellige kamphanene. Isen så ut som en slagmark. Tre spillere fra hvert lag fikk to minutters utvisning hver, i tillegg til danske Hansens matchstraff.

Da slåssingen begynte, sto det 2–0 til Norge. I overtallet etterpå økte Norge tre ganger, og kunne gå av banen med en uinntakelig ledelse.

Dødelig effektvitet

Patrick Thorsen sender Norge til 5-0

Patrick Thoresen tok stege helt til topps på VMs toppscorerliste med denne 5-0-scoringen

Da hadde Norge scoret fem mål på ti skudd i denne perioden – en uhyggelig sterk effektivitet. Og det med fem forskjellige spillere – Lars Erik Spets, Morten Ask, Per-Åge Skrøder, Jonas Holsø og Patrick Thoresen.

I den siste perioden kom reaksjonen. De norske fikk ikke til stort, og slapp Danmark inn i kampen igjen. To reduseringer i periodens første åtte minutter var imidlertid ikke nok, og da Mats Trygg satte inn sitt andre mål for dagen, var løpet definitivt kjørt.

Patrick Thoresen hadde også tre målgivende pasninger i denne perioden, og klatret dermed opp på toppen av VMs poengliga med dagens fire poeng. Per-Åge Skrøder er på tredjeplass.

• Nominert til årets manager – fikk sparken

Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

– Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

– Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

(©NTB)

dfClLXF5MRI
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

– Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

– Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.