Hopp til innhold

- Patrick Thoresen er Europas beste hockeyspiller

Landslagstrener Roy Johansen tar av seg hatten for Patrick Thoresen. - Det er ikke kommet fram i Norge hvilken utøver han er, sier Johansen.

Patrick Thoresen

Landslagstrener Roy Johansen (t.h.) tror Patrick Thoresen (t.v.) kommer til å spille i NHL neste år.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen feirer scoring for Norge i VM-kampen mot Frankrike i fjor.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Er Patrick Thoresen Europas beste ishockeyspiller? Diskutér i kommentarfeltet nederst i saken!

Det tetter seg til for Patrick Thoresen og Salavat i det russiske hockeysluttsspillet, og torsdag møter de Metallurg i den første av sju semifinaler.

Salavat har nådd semifinalen mye takket være sin norske venstreving.

Thoresen, som ikke fikk kontrakt med noe NHL-lag før sesongen, har briljert i Russland i år.

28-åringen ble nummer to på toppscorerlista og nummer tre i antall målgivende pasninger i seriespillet, og har fulgt opp med åtte poeng på ni kamper i sluttsspillet.

Sterk russisk liga

Nå mener landslagstrener Roy Johansen at nordmannen er Europas beste.

- Han blir bare bedre og bedre, og per i dag er han nok Europas beste spiller, og i hvert fall Europas beste forward, sier Roy Johansen til NRK.

- Han produserer hvert år, han er i toppen i skytterligaen hvert år, og han får veldig gode skussmål fra Russland. Den russiske ligaen er bare et knepp under NHL, fortsetter Johansen.

Får sjelden overskriftene

Nå mener landslagstreneren at Thoresen ikke får den eksponeringen han fortjener her hjemme.

- Det er vel ikke kommet helt klart fram i Norge hvilken utøver han er. Han holder verdensklasse. Å markere seg sånn to år på rad i den russiske ligaen, det er sterkt, sier Johansen.

I Norge har Mats Zuccarello Aasens NHL-eventyr fått mest oppmerksomhet, mens Thoresens fantastiske sesong i stor grad har blitt forbigått i stillhet.

Neste år tror landslagssjefen at også Thoresen blir å finne i verdens tøffeste hockeyliga.

- Han vil antageligvis gå til NHL neste år. Han er fantastisk bra, sier Johansen.

- Han overdriver nok litt

- Det er hyggelig at Roy syntes det, men personlig syntes jeg det er å ta i littegrann. Det er utrolig mange gode spillere i Europa, og jeg spiller med mange av dem her i Russland. Så det er hyggelig å høre, men jeg syntes det er vel mye.

Det har gått kjempebra nå i snart 3 år, og jeg er veldig fornøyd med det jeg har prestert. Men jeg vet ikke om det er helt verdensklasse, sier Thoresen selv til NRK.

Nøktern far "vet Patrick er god"

Patrick Thoresens far Petter, som er trener for Stavanger Oilers, er beskjeden i omtalen av sin sønn. Om Patrick er Europas beste, det greier han ikke svare på.

- Det vet jeg ikke, for jeg kjenner ikke alle europeiske spillere. Men han gjør det bra, og trives der han er. Nå har han ett stort mål, og det er å vinne det russiske mesterskapet. Han har fokus på det, og gjør det bra for laget sitt, sier faren.

- Det er en nøktern far vi snakker med?

- Ja, det er litt rart å svare på et sånt spørsmål. Men jeg vet han er god, og vet han har vært god i Russland de siste to årene. Om han ikke scorer, gjør han noe annet. Jeg vet han stiller opp for laget sitt, sier Petter Thoresen til NRK.

Er Patrick Thoresen Europas beste ishockeyspiller? Diskutér i kommentarfeltet!

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Haaland blir karakter i mobilspill

    Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet Clash of Clans.

    Det skriver selskapet bak spillet, Supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag.

    Samtidig har det blitt laget en egen Haaland-karakter i spillet, som spilles av millioner verden over. Haalands karakter har fått navnet «Barbarian King».

    – Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Haaland i en pressemelindg, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet.

    – Jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier Haaland.

    Haaland Clash of Clans
    Foto: Supercell
  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal