Hopp til innhold
Idretts-Norge er samlet for å hylle sine helter. Det blir en helaften med sportslige høydepunkter, spennende artister og overraskende innslag. Programleder er Anne Rimmen.
  • Klart for Idrettsgalla

    Klokka 19.55 er årets idrettsgalla i gang, med prisutdeling for prestasjonene i året som har gått.

    Programledere er Ida Nysæther Rash og Erik Solbakken.

    Idretts-Norge er samlet for å hylle sine helter. Det blir en helaften med sportslige høydepunkter, spennende artister og overraskende innslag. Programleder er Anne Rimmen.
  • Årets navn: Petter Northug

    Petter Northug fikk kveldens andre pris da han gikk av med seieren i årets navn, som er stemt frem av det norske folket.

    Petter Northug er blitt stemt frem av folket. Han vinner prisen Årets navn under Idrettsgallaen 2016.
  • Årets hederspris: Hege Riise

    Den tidligere kvinnelige fotballspilleren Hege Riise fikk årets hederspris på Idrettsgallaen. Det ble fremhevet at hun har vært i front for en idrett som har blitt en stor jenteidrett i Norge, etter selv å ha vært verdenstopp i sin idrett.

  • Utøvernes pris: Zucca

    Utøverne har stemt frem Mats Zuccarello. Han får dermed sin andre pris for kvelden. – Det er veldig stas, sier Zucca.

    De norske idrettsutøverne har stemt frem Mats Zuccarello til Utøvernes pris på årets idrettsgalla.
  • Åpen klasse: Thea Næss

    I Åpen klasse er det kickbokser Thea Therese Vingmark Næss som går av med seieren. Næss ble verdensmester to ganger i 2015. Hun bruker takketalen til å takke trener Daimi Akin og mann og trener Christian Galvez.

    I Åpen klasse er det kickbokser Thea Therese Vingmark Næss som går av med seieren.
  • Årets lagspiller: Zucca

    For tredje år på rad vinner Mats Zuccarello prisen for Årets lagspiller. NHL-proffen takker familie, venner og lagkompiser i en video.

    For tredje år på rad vinner Mats Zuccarello prisen for Årets lagspiller.
  • Årets forbilde: Kjetil Jansrud

    Juryen har bestemt at Kjetil Jansrud er årets forbilde. Han er ikke til stede, men har lest inn takketalen på video.

    Kjetil Jansrud mottar prisen for Årets forbilde under årets idrettsgalla.
  • Årets lag: Håndballjentene

    Prisen for Årets lag går til håndballjentene. Like før jul tok de sitt tredje VM-gull. Trener Thorir Hergeirsson tar imot prisen.

  • Årets trener: Alexander Stöckl

    Den gjeve prisen Årets trener, går til Alexander Stöckl. Hopptreneren har ledet Norge til en av verdens beste hoppnasjoner - igjen. Anders Bardal tar imot prisen for østerrikeren. – Han er en kjempefin type, skryter eks-hopperen.

    Den gjeve prisen i Idrettsgallaen, Årets trener, går til Alexander Stöckl.
  • Rungs femte pris

    Sarah Louise Rung er Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Svømmeren tok hele fire VM-gull i samme VM i sommer, og hun mottar prisen for femte gang.

    Sarah Louise Rung er Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Svømmeren tok hele fire VM-gull i samme VM i sommer, og hun mottar prisen for femte gang.
  • Rutthira Årets ildsjel

    Sajandan Rutthira fra Furuset IF og Høybråten og Stovner IL i Oslo er stemt frem som Årets ildsjel. Han er bare 19 år gammel. For første gang måtte Årets ildsjel være under 26 år gammel.

    Oslo-gutten Sajandan Rutthira stakk avgårde med idrettsgallaens ildsjel-pris.
  • Årets mannlige utøver: Northug

    Årets mannlige utøver ble Petter Northug som tok fire VM-gull under VM i Falun. Han brukte anledningen til å takke støttespillerne sine som gjorde bragden mulig.

    Petter Northug vant prisen for årets mannlige utøver på Idrettsgallaen 2016.
  • Hoppgutta Årets teamprestasjon

    Årets teamprestasjon går til hopplandslaget, for VM-gullet i Falun. Anders Bardal er på plass for å ta imot prisen, mens Anders Jacobsen, Rune Velta og Anders Fannemel ikke kunne komme. – Dette var artig, sier Bardal fra scenen på Lillehammer.

    Hoppgutta fikk prisen for årets teamprestasjon i årets idrettsgalla.
  • Tommy Urhaugs femte pris

    Tommy Urhaug får prisen for Årets mannlige funksjonshemmede utøver. Det er bordtennisspillerens femte pris på Idrettsgallaen.

  • Årets kvinnelige utøver: Johaug

    Therese Johaug får prisen for årets beste kvinnelige utøver. Hun tok prisen etter tre VM-gull i Falun. Hun forbereder seg på en tøff sisteetappe i Tour de Ski og mottar prisen i Cavalese.

    Therese Johaug Idrettsgalla
    Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
  • Gjennombrudd: Henrik Christiansen

    Kveldens første gallapris er Årets gjennombrudd. Og den går til svømmeren Henrik Christiansen. 19-åringen tok bronse under VM. Han er for tiden på treningsleir og foreldrene tar derfor imot prisen.

  • Hegerberg stakk av med gullballen

    Ada Hegerberg satte Tettey og Elabdellaoui på plass i kåringen av Gullballen.

    -Shit, skal jeg kanskje ikke si. Men dette er utrolig stort. Vet ikke hvor jeg skal starte. Tusen takk. Føler jeg har så mye knallbra folk både i Lyono og Norge. Takk til deg Tom Nordlie. Og tusen takk til jury for troen på meg, sier Hegerberg etter kåringen.

    Ada Hegerberg vinner gullballen i Idrettsgallaen 2016.
  • Se hederspris-vinnernes takketale

    Johann Olav Koss og Atle Vårvik vant årets hederspris. Se deres rørende takketale her.

    Johann Olav Koss og Right to Play, og Atle Vårvik og MOT vant Idrettsgallaens hederspris.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal