Hopp til innhold

Anders Bardal på fjerde i Innsbruck

Andreas Kofler vant hoppuke-rennet i Innsbruck, der Anders Bardal ble nummer fire. Og på nytt gjorde været rennet bingo-preget.

Video Bardal med sitt beste hopp

Bardal med sitt beste hopp

Gregor Schlierenzauer sikret østerriksk dobbelseier, og leder fortsatt hoppuka sammenlagt. Men han mistet muligheten til å vinne alle fire rennene.

Anders Bardal leverte et meget godt finalehopp under vanskelige forhold, og endte 2,3 poeng unna Taku Takeuchis pallplass.

Bardal vil på pallen

Trønderen var glad etter rennet.

- Dette er jeg godt fornøyd med. Fjerdeplass er bra, og det var veldig nære på. Jeg håper og tror at det blir en pallplass igjen om ikke så lenge.

- Kanskje om to dager?

- Ja, kanskje det. Uansett, hvis jeg hopper slik, er jeg med i toppen, og da kommer pallplassene også, sier Bardal.

- Du er nummer fire også i sammendraget, hva tenker du om det?

- Vi har bestemt oss for å ikke tenke så mye på sammendraget. Det er over ti poeng opp til pallen der, og hvis jeg begynner å jage, kan det gå galt. Vi får ta ett hopp av gangen, sier Bardal, som nå ser fram til det siste rennet i Bishofshofen på fredag.

Fjerdeplassen er Bardals beste hittil i hoppuka. Resultatet førte ham også opp på fjerdeplassen i sammendraget etter tre renn, bak Østerrikes super-trio Schlierenzauer, Kofler og Morgenstern, foran fredagens avsluttende renn i Bischofshofen.

Vinden var vanskelig

Været skapte nok engang store problemer for et hopprenn. Vinden snudde hele tiden. Noen av favorittene ble tatt av vinden, men de beste viste at de klarte å beherske forholdene.

Kamil Stoch, som ledet stort etter første omgang, var blant dem som ble offer for været. Han landet på 108 meter og falt til niendeplass.

Rune Velta hoppet seg opp fra 26. til 13.-plass med sitt hopp på 123 meter i andre omgang. Kenneth Gangnes endte som numemr 26. Johan Remen Evensen, Atle Pedersen Rønsen, Bjørn Einar Romøren og Vegard Sklett kom ikke til finaleomgangen.

- Det var veldig synd jeg bomma litt i følrste omgang. Men jeg er veldig fornøyd med det andre hoppet, sa Velta til NRK.

Video: Se Veltas andre hopp:

Video Rune Veltas hopp

Rune Veltas hopp

Bardal lå på fjerdeplass etter første omgang, en plass han delte med verdenscupleder Andreas Kofler. Kamil Stoch ledet klart foran Gregor Schlierenzauer.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal