Hopp til innhold

Hirscher ut mot FIS: – For farlig

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Flere utøvere skadet seg stygt under dagens utforrenn i Kitbühel. Slalåmstjernen Marcel Hirscher reagerer på arrangørens valg om å gjennomføre rennet.

Hirscher

REAGERER: Marcel Hirscher mener dagens utforrenn kanskje var for risikabelt å gjennomføre.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Aksel Lund Svindal fikk ødelagt korsbåndet - og sesongen - da han falt stygt i utforen i Kitbühel lørdag.

– Vi var sjokkert, for vi trodde alt var bra da han gikk av sted på egen hånd. Så det så bra ut. Det eneste jeg kan si, er at jeg er veldig lei meg på på hans vegne. Han var på sitt beste om dagen, sier Marcel Hirscher til NRK.

Svindal

FRAKTES BORT: Aksel Lund Svindal.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Og Svindal var ikke den eneste utforkjøreren som falt i den kjente løypa. Østerrikerne Hannes Reichelt og Georg Streitberger gikk i sikkerhetsnettet på akkurat samme sted - «Die Streif». Streitbergers korsbånd og menisk røk. I tillegg falt Florian Scheiber og Max Franz under treningsomgangene.

– For farlig i dag

Dette får slalåmspesialisten til å reagere.

– Jeg tror det er på tide med en ny diskusjon om sikkerhetsfaktoren i utfor, sier Hirscher, og fortsetter:

– Det er vanskelig for FIS-direktør Marcus Waldner, og renndirektør Hannes Trinkl å ta avgjørelsen for om det er trygt. Nå er det uansett for sent. Men jeg tror det var for farlig i dag.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

Hirscher mener det ikke var mulig å se kompresjonen (kulen red. anm.) i løypa hvor utøverne kjørte ut.

– I dag var det dårlig sikt. Utøverne rekker ikke å reagere. Man kunne ikke stå i en ren linje der. Ingen av de tre utøverne gjorde feil på det punktet, det var bare ikke mulig, fortsetter den østerrikske stjernen.

– Verdenscupen betyr ingenting nå

– Waldner sier han ønsker tøffere utforkonkurranser, og hvis utøverne ikke tør det, kan de kjøre andre øvelser. Hva tenker du om det?

– Det er veldig dumt å si noe slik. Det har vært så mange skader dette året. I det østerrikske laget, både menn og kvinner, har det totalt vært 10 korsbåndskader, svarer Hirscher.

ALPINE-SKIING/ Men's slalom World Cup overall winner Hirscher of Austria stands with overall second placed Svindal of Norway during the awards ceremony after the FIS Alpine Skiing World Cup Finals in Lenzerheide

VENNER OG KONKURRENTER: Marcel Hirscher vant verdenscupen sammenlagt i 2014, foran Aksel Lund Svindal.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Det har vært snakket mye om verdenscupkampen mellom Svindal og Hirscher denne sesongen. Nå ser østerrikeren ut til å ha kula i sin hule hånd.

– Det betyr ingenting nå. Det viktigste er at utøverne er friske. Det er ikke bra for idretten at så mange er ute, og det var en spennende kamp med Aksel, slår han fast.

– Har du noen lykkeønsker til Aksel?

– Frem til i dag, var ha den beste fartskjøreren. Jeg kan bare ønske ham det beste og si at jeg håper at vi ser ham neste sesongen - til et nytt, stort comeback.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Marcus Waldner i FIS. Han har ikke gitt noe tilsvar på kritikken.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal