Hopp til innhold

Her er Johaugs nye mål

FROGNERSETEREN (NRK): Therese Johaug nådde alle sine mål sist vinter. Nå har hun blinket ut hovedmålet for den forestående sesongen.

Therese Johaug

FEIRET SUKSESSE: Torsdag kveld satte Therese Johaug punktum for en perfekt sesong på Frognerseteren, sammen med sine nærmeste samarbeidspartnere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Hun har VM-gull på 30 km klassisk, 30 km skøyting, 15 km fellesstart med skibytte og 10 km skøyting.

Det er bare én av de lange langrennsdistansene Therese Johaug ikke har vunnet i mesterskap. Det legger premissene før VM i Lahti til vinteren.

– Jeg har aldri stått øverst på pallen på en individuell 10-kilometer klassisk, og ønsker veldig å gjøre det, sier Johaug til NRK.

Torsdag kveld feiret hun en sesong der hun nådde de store målene, med seier i Tour de Ski, Ski Tour Canada, tremila i Holmenkollen og verdenscupen sammenlagt.

Legger om treninga

Fredag reiser hun til landslagssamling på Sognefjellet, og det nye målet får konsekvenser.

– Det betyr at jeg må legge om treninga og prioritere klassisk teknikk. Jeg må forbedre meg på det jeg skal bli god på, fastslår hun.

VM-løypa i Lahti er variert, og stiller krav til alle faser av klassisk teknikk.

– Det er ei tøff løype, men mange lette partier. Så det blir å heve seg et hakk på både diagonal, staking og dobbelttak med fraspark, sier Johaug.

– Hender ting blir glemt

Egil Kristiansen var med og feiret eleven på Frognerseteren torsdag. Han er ferdig som landslagstrener, men fortsetter som rådgiver for Johaug – og har trua på at målet kan nås.

– Hun har den kapasiteten som skal til, det er det ingen tvil om, konstaterer Kristiansen, som vet hva som er nøkkelen:

– Therese må terpe på teknikken. Når hun får det til å stemme, er det ingen som går så fort som, så det handler om å holde hodet kaldt. Hun vet akkurat hva hun skal gjøre, men det hender når hun får på startnummer at ting blir glemt. Det må automatiseres, og det klarer Therese garantert å fikse.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal