Hopp til innhold

Håtveit etter X Games-bronsen: – Gir meg etter sesongen

Andreas Håtveit (27) leverte strålende da det gjaldt som mest og tok bronse i slopestyle-finalen i X Games. Etterpå fortalte 27-åringen at han gir seg etter sesongen.

Andreas Håtveit

Det er viktigere å være en god ektemann og far enn å reise jorda rundt. Det har jeg jo gjort i ti år, forklarer bronsevinneren.

Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet / NTB scanpix

  • Se løpet som sikret Andreas Håtveit bronsemedaljen lenger ned i saken!

– Jeg er ikke en følsom kar. Men nå er jeg nesten på kanten til å begynne å grine, sier bronsevinner Andreas Håtveit til NRK.no i minuttene etter slopestyle-finalen i X Games.

Selv om han er kanskje den største ringreven i sirkuset - og til tross for at han sto med fem X Games-medaljer fra før- hadde nordmannen vanskelig for å forstå at han faktisk ble nummer tre i finalen i Aspen.

– Det er helt sjukt! Helt sjukt! Dette hadde jeg ikke forventet. Jeg hadde aldri drømt om det, sa en hoderystende Håtveit.

Gir seg

Den norske skikjøreren kunne ikke hamle opp med vinneren Nick Goepper, som klinte til med 95 poeng i sitt siste run. Også McRae Williams (92,66 poeng) ble for sterk for Håtveit.

Likevel jublet 27-åringen som om det var gull han hadde vunnet. Selv visste nemlig Håtveit at det var hans siste deltakelse i X Games noensinne.

Noe vinneren Nick Goepper avslørte i sitt seiersintervju.

– Jeg kunne ikke vært gladere. Jeg går til topps foran venner og familie, og det i Andreas siste X Games-konkurranse, sa Goepper.

– Jeg skal kjøre ut sesongen. Etter det er jeg ferdig med konkurranser, bekrefter Håtveit til NRK.no.

  • Artikkelen fortsetter under videoen!
Andreas Håtveit satte standarden i sitt første run søndag. Det holdt til slutt til en bronse i slopestyle ski under X Games i Aspen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

– Noe må gjøres

I sin niende deltakelse i X Games vant han sin sjette medalje. Derfor vil han nå gi seg på topp - og det med god samvittighet.

– Jeg synes selv at jeg har hatt en vill karriere. Jeg er så fornøyd.

– Men jeg har kone og barn hjemme. Det er viktigere å være en god ektemann og far enn å reise jorda rundt. Det har jeg jo gjort i ti år, forklarer bronsevinneren.

Beslutningen om å gi seg etter sesongen - og etter at OL forhåpentligvis blir kronet med nok en medalje - ble tatt for ikke så altfor lenge siden.

– Jeg var hjemme i november og desember, men jeg sto så mye på ski at jeg aldri så noe til familien. Det var da jeg skjønte at noe måtte gjøres. Dette er ikke lett, men riktig, sier Håtveit.

  • Artikkelen fortsetter under videoen!
Amerikanske Nick Goepper tok hjem seieren i slopestyle på ski søndag. Hans siste run ga en poengsum på hele 95. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Tom for ord

En lang karriere går dermed mot slutten for Håtveit. 27-åringen er stolt av både lengden på karrieren og det faktum at han fremdeles hevder seg i toppen.

– Jeg har ikke skjønt dette ennå. Å hevde meg i dette feltet med disse gutta... Det er stort, sier Håtveit.

– Karrieren har vært en veldig god reise. Jeg har stått på og jobbet hardt. Det morsomste i verden er å stå på ski. Jeg er helt tom for ord, sier Håtveit.

  • Vil du bli bedre kjent med Andreas Håtveit? Se «Min Idrett»-episoden om twintip-stjernen her:
I den spektakulære skiidretten twintip er 26 år gamle Andreas Håtveit den eldste og mest erfarne utøveren. Han har en høy stjerne i miljøet til tross for at han har valgt å leve et helt annet liv enn mange av de andre. I X-Games vil han bevise at han fortsatt hører hjemme i toppen.Sesong 4.(1:5)

Siste nytt

  • Tidligere Arsenal-spiss døde

    Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

    Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

    Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

    «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

    Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

    Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

    West Bromwich Albion's Campbell battles for the ball with Portsmouth's De Zeeuw during their Premier League match at The Hawthorns
    Foto: IAN HODGSON / Reuters
  • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

    Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

    – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

    Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

    Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

    suayPzrTwnQ
    Foto: NTB
  • PSG signerte russisk landslagskeeper

    Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

    Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

    Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

    25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

    (©NTB)

    LzQafmbYJcU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal