Endelig mesterligatittel for Larvik

Larvik gjorde jobben og kan endelig feire mesterligatittelen som første, norske håndballag.

Larvik-jetene kunne juble for mesterligatittelen etter sammenlagtseier over Itxako.

– Dette var spennende og nervepirrende. Jeg løp på meg krampe i begge leggene, jeg klarte nesten ikke å gå, sier Tonje Larsen til TV2 etter kampslutt.

For det ble nervepirrende sluttminutter da Itxako gikk opp i ledelsen - for første gang i kampen - da to minutter gjenstod.

– Jeg prøvde å tøye ut, men det gikk ikke. Da er det godt vi har denne jenta her, sier en smilende Larsen og tar et godt tak rundt Gro Hammerseng.

For uten Larsen på banen, var det Hammerseng som tok ansvar.

Larvik vant

Larvik og Tonje Larsen fikk kamp helt til døra, men vant mesterligafinalen sammenlagt.

Hun satte inn et avgjørende mål som ga 24-24, og ødela den lille spenningen som var igjen.

– Jeg skjønte at vi vant da jeg satte inn det målet. Det skulle mye til at de skulle klare å hente den. Da var jeg veldig, veldig, veldig glad, sier Hammerseng til NRK.

En stor dag for Larvik

Itxako van til slutt kampen 25-24, men Larvik tok tittelen med 47-46 sammenlagt.

– Det var sånn en finale skal være. Spennende og en fantasisk atmosfære i hallen. Det var to fightende lag som ville mye, og det var litt nerver. Det var bare fantastisk, sier Hammerseng.

Gjøvik-jenta står også med flere tittler som landslagsspiller, men vil ikke sammenligne lørdagens tittel med dem.

– Det er helt forskjellige gull, alle er store. Som klubbspiller har jeg ikke vært med på å vinne noe lignende, sier hun.

Dronninga av Larvik, Larsen, tok til tårene etter kampslutt.

– Det er veldig gøy å vinne med Larvik, det er en stor dag for klubben. Jeg synes det er kjempegøy selv også, sier Larsen til NRK.

Løke avsluttet med gull

For Heidi Løke var dette siste kamp i Larvik-trøya. At hun gikk målløs av kampen gjorde ingenting.

– Det var utrolig deilig å avslutte på denne måte og få denne gullmedaljen, sier Heidi Løke til NRK.

(Artikellen fortsetter under bildet.)

Leganger og Løke

Cecilie Leganger og Heidi Løke måtte ta til tårene etter kampslutt.

Assistenttrener i Larvik, Ole Gustav Gjekstad, trekker frem forsvaret som det viktigste i kampen.

– Vi har matchvinnere på slutten som står frem og setter sjansene, men det er forsvarsinnsatsen som er avgjørende, sier han til NRK.

Han synes det er ekstra deilig å vinne kampen når det er jevnt helt inn.

– Det er moro å vinne på denne måten. Vi hadde bra tak på det når det var fire mål, men de gjør det vanskelig og vi må slite for det. Det er fantastisk moro, sier han.

Slurvete mot pause

Sulland

Linn Jørum Sulland bombarderte Itxako-målet med skudd og satte inn 10 mål.

Larvik vant den første mesterligaen med to mål, 23-21, og hadde ikke et enkelt utgangspunkt før den avgjørende finalen borte mot spanske Itxako. Larvik-jentene hadde likevel stor tro på seier i lørdagens kamp.

Larvik var desidert best de første 20 minuttene. På det meste ledet de med fem mål, men mot slutten av omgangen ga Larvik-jentene Itxako sjasen til å komme inn igjen i kampen.

Kast for kast: Nrk.no fulgte kampen.

Mange pasningsfeil for det norske laget ga kontringer for Ixatko, og resulterte i at hjemmelaget scoret de fire siste målene i første omgang.

Til pause stod det 11-10 til Larvik. Hadde det ikke vært for en utrolig redning av Leganger ville det stått uavgjort til pause.

Larvik holdt helt inn

Over i andre omgang vippet det mellom to og tre målsledelse til Larvik, før Linn Jørum Sulland satte inn nok en straffe og sendte Larvik opp i 16-20 da drøye ti minutter gjenstod.

Itxako ble presset til å ta time-out. Hjemmelaget fulgte opp med tre kjappe mål, og vips var det spenning igjen.

Da fem og et halvt minutt gjenstod satte Barbosa inn målet som ga utligning til 21-21. Tross to kjappe mål fra Karti Mette Johansen, var det Itxako som gikk opp i ledelsen 24-23 da to minutter gjenstod av kampen.

Hjemmelaget vant kampen 25-24, men måtte vunnet med tre mål om pokalen skulle blitt igjen i Spania på grunn av flere scorede bortemål av Larvik.

• Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

«Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

Japan F1 GP Auto Racing
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

– Nok er nok, avslutter han med.

Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

Rashford jubel united
  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)