Hopp til innhold

Hevder lagvenninnene hadde fri tilgang til dopingmidler i garderoben

Ragnhild Gulbrandsen forteller at under hennes opphold i den amerikanske klubben Boston Breakers var det full åpenhet rundt bruken av doping. Alle som ikke spilte på landslag kunne forsyne seg fritt med midler på dopinglista.

Ragnhild Gulbrandsen

– Da jeg spilte i proffligaen i USA hadde landslagsspillere ikke tilgang til den samme 'godteposen' som de andre på laget, skrev Ragnhild Gulbrandsen på Twitter søndag. Her fra fotball-VM i 2007

Foto: Johannessen, Sara / NTB scanpix

Ragnhild Gulbrandsen utdyper hvordan hennes medspillere i Boston Breakers som ikke var landslagsspillere hadde tilgang til andre midler enn hun selv under hennes opphold i USA på 2000-tallet.

– I den bagen hvor vi hadde medisinsk utstyr var det en pose med medisiner, som type forkjølelsesmedisiner og andre ting for når man fikk akutte skader og sånn, som vi som spilte på landslag ikke fikk ta. Fordi vi kunne bli testet når vi var hjemme på samling eller spilte landskamper. Mens de som ikke var på landslag kunne ta det. For de ble aldri testet.

– Ble det sagt noe om hva det var?

– Ikke noe mer enn at det var ting som sto på dopinglista, forteller Guldbrandsen på telefon til NRK.

To ulike verdener i garderoben

Gulbrandsen forklarer hvordan det ble gjort forskjell på spillere som var knyttet opp mot landslag og de som ikke var det. Faren for å bli oppdaget på dopingtester var ikke tilstede for spillere som ikke var kalt inn på ulike landslag.

Den svenske ishockeyspilleren Nicklas Bäckström ble i helgen tatt for doping og har lagt skylden på allergimedisinen sin som han hevder å ha tatt daglig i syv år. Han sier han har blitt testet to ganger i NHL uten at det har gitt utslag. Da han ble testet før kvartfinalen i OL viste det seg at denne medisinen ga utslag på dopingtesten

Fra sin tid i USA forklarer Gulbrandsen at innholdet i det hun beskriver som «godteposen» i garderoben kunne være medisiner mot forkjølelse og andre ting, og hun kjenner igjen noe av det Bäckström forklarer.

– Tror du det som Bäckström nå er tatt for er noe lignende type stoffer som er i den godteposen du beskriver?

– Ja, jeg vil nok anta det, at det er lignende type greier, sier Gulbrandsen.

Full åpenhet om «godteposen»

Gulbrandsen forteller videre om hvordan dette ble ansett som helt normalt og at hun selv heller ikke reagerte på dette på hennes utenlandsopphold.

– Det ble ikke sett på som noe voldsomt overtramp der. De hadde en litt annen innstilling til det. Jeg hang meg ikke opp i det selv heller. Det var jo ikke noe prestasjonsfremmende ting. For eksempel: Hvis man var litt forkjølet så ble man bedre litt fortere, forklarer Gulbrandsen.

– Var du ukomfortabel med at spillerne rundt deg bare forsynte seg av midler på dopinglisten?

– Jeg må innrømme at jeg ikke tenkte så mye over det. Det var slik kulturen var (er) der, avslutter Gulbrandsen til NRK

Hun har spilt over 80 landskamper for Norge og er blant våre mest profilerte spillere.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal