Hopp til innhold

Bolts største rival løper med skade

MOSKVA (NRK.no): Under et døgn før finalen på 100-meter avslørte Justin Gatlin overfor et overrasket pressekorps at han sliter med en skade i benet.

Justin Gatlin

Justin Gatlin peker mot himmelen etter at han gikk videre fra sitt heat på 100-meter på lørdag. Løpet gjorde vondt, forteller han.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Nesten i en bisetning slapp Gatlin nyheten om at han har problemer med benet.

– Jeg har en skade i benet. Jeg jobber med å bli sterkere, sier Gatlin i minuttene etter han gikk enkelt videre fra sitt heat på 100-meter.

Amerikaneren utdypet ikke ytterligere, men senere i intervjuet nevnte han skaden to ganger til, begge gangene i bisetninger om at han likevel har greid å løpe fort.

– Jeg synes det er ganske imponerende at jeg løper såpass fort som 9,8 med et teknisk problem og et vondt ben, sa Gatlin.

Se intervjuet med Justin Gatlin, som var raskest i sitt kvalifiseringsheat på 100 meter sprint, i friidretts-VM i Moskva. Reporter: Line Andersen.

Se NRKs intervju med Justin Gatlin. Intervjuet ble gjort før han avslørte at han har vondt i benet. Intervjuer: Line Andersen.

Overrasket egen presseansvarlig

Den amerikanske pressetalskvinnen avbrøt intervjuet i det øyeblikket Gatlin nevnte skaden for andre gang, så ingen av de 10-15 journalistene rakk å stille noen oppfølgingsspørsmål om problemene.

Det viste seg at pressetalskvinnen var like forfjamset som resten av pressen.

– Dette visste jeg ingenting om. Jeg skal prøve å finne det ut, sier hun til NRK.no.

Det var uansett liten tvil om at Gatlin skal løpe i morgen. Han snakket blant annet om hvor gode sjanser han har til å slå Usain Bolt på søndag.

– Jeg håper jeg kan slå ham. Dekket er veldig raskt, og stadionet er perfekt. Det er ingen sidevind eller bakvind, så dette blir en skikkelig duell, mann mot mann, sier Gatlin.

Se kvalifiseringsheatet til Justin Gatlin her. Han var raskest i sitt heat på 100 meter sprint i friidretts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Justin Gatlins heat på 100-meter.

Over eller under kneet?

Nå er spørsmålet hvor alvorlig skaden er, og hvor mye han eventuelt er svekket. Gatlin kom tilbake fra en hamstrinskade i midten av juli, ifølge ESPN.

Ifølge NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal er det viktig om problemet sitter over eller under kneet.

– For en sprinter er det mye verre hvis det er over kneet, hvis det er setemuskulaturen eller hamstring. Hvis det er leggen det er snakk om, er det kanskje ikke så viktig, selv om den også må være med, sier Rodal.

Om det er snakk om en mindre leggskade, tror ikke den olympiske mesteren at det skal ha noe særlig å si for Gatlins sjanser til å tukte Usain Bolt.

– Det trenger ikke ha så mye å si, tror jeg. De fleste ute på banedekket her er vant til å kjenne på litt vondter hele tiden. Du må trene såpass mye, såpass hardt og såpass på kanten av det kroppen tåler at for nå det nivået her, at du er vant til å ha det litt vondt.

Se intervjuet med Usain Bolt etter at han kom først i mål i kvalifiseringsheatet på 100 meter sprint. Reporter: Line Andersen.

Se NRKs intervju med Usain Bolt etter lørdagens heat. Intervjuer: Line Andersen.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal